Sanatate

Vrei sa ai o digestie sanatoasa? Include acest element in dieta ta!

 

Fibrele sunt unele dintre cele mai importante elemente nutritive, care nu ar trebui sa lipseasca din dieta ta. Citeste in continuare pentru a afla care este motivul pentru care dieta ta nu ar trebui sa fie una saraca in fibre.

Indicata doar pentru o perioada scurta de timp, dieta cu fibre trebuie tinuta sub monitorizarea unui nutritionist. Ea este recomandata in deosebi persoanelor obeze, care se confrunta cu trigliceride si colesterol mare si costipatie, scrie clicksanatate.ro.

Loading...

Fibrele se refera la tipurile de carbohidrati pe care organismul nu le poate descompune sau absorbi. Chiar si in aceste conditii, fibrele sunt nutrimenti necesari, deoarece ajuta la mentinerea sanatatii corpului. In medie, o persoana ar trebui sa consume intre 20 si 35 de grame de fibre in fiecare zi.

Dau senzatia de satietate

Alimentele bogate in fibre au o densitate mare, ceea ce inseamna ca au nevoie de mai mult timp de digerat. Alimentele care contin fibre stau mai mult timp in stomac inainte de a trece prin restul tractului digestiv, dand senzatia de satietate. In felul acesta, reduci gustarile intre mese.

Usureaza digestia

Fibrele ajuta la reglarea miscarilor tractului digestiv si a intestinului prin incetinirea progresiei scaunelor. Acest lucru ajuta corpul sa absoarba mai multa apa. De asemenea, se reduce incidenta constipatiei si a sindromului de colon iritabil.

Sursa: jurnalul.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP