Stiri Romania

Veste buna pentru romani! Valabilitatea pasapoartelor creste la 10 ani!

Sefa Directiei Generale de Pasapoarte a anuntat ca a existat o intalnire la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, in urma careia s-a decis schimbarea cadrului legal, urmand ca documentele de calatorie sa fie valabile 10 ani, nu 5 cum e in prezent, pentru persoanele de peste 25 de ani.

„In ceea ce priveste valabilitatea pasapoartelor, am avut o intalnire, o discutie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne si s-a hotarat schimimbarea cadrului legislativ pentru a putea fi prelungita valabilitatea pasapoartelor la 10 ani pentru persoanele care au peste 25 de ani”, a declarat Claudia Catela Vasile, seful Directiei Generale Pasapoarte.

Loading...

Zeci de oameni s-au strans, luni, cu aproape doua ore inainte de inceputul programului la Directia de Pasapoarte din Capitala pentru a depune documentele de eliberarea a actelor de calatorie. in afara de timpul petrecut la rand, oamenii sunt nemultumiti ca trezoreria este inchisa si ca ghiseele ar fi fost deschise mai tarziu decat era programat. Pe de alta parte, seful Directiei sustine ca programul s-a respectat, scrie Mediafax.

„in aceasta perioada, este o perioada foarte aglomerata la toate serviciile publice comunitare de pasapoarte, motiv pentru care si astazi este coada aici. Noi am venit in intampinarea oamenilor si am vrut sa-i ajutam, cu toate ca astazi este zi nelucratoare, am deschis cateva ghisee, si aici in Pipera, la nivelul a 14 judete din tara si-au manifestat disponibilitatea de a lucra astazi pentru cetatenii Romaniei. Exista mai multe posibilitati de plata pentru achitarea taxei de pasaport, nu numai la Trezorerie. Programul a inceput la 8 jumatate. Nu stiu aici, la nivelul Regim Permise daca s-a permis accesul. Noi nu suntem administratorul cladirii si nu am stiut de ce nu s-a deschis cladirea. Oamenii, lucratorii Serviciului de Pasapoarte au deschis la 8 jumate ghiseele”, explicat seful Directiei

O alta problema intampinata de oameni a fost referitoare la imposibilitatea de a isi ridica documentele de calatorie.

„Astazi nu au fost acordate termene de eliberare a pasapoartelor electronice. S-a stiut de aceasta zi libera data prin hotarare de Guvern, motiv pentru care nu s-au acordat termene de eliberare, deci nu au simtit nevoia colegii mei de la serviciul public comunitar, in speta prefectului Bucuresti sa deschida si ghiseul de eliberari pasapoarte”, a mai spus Vasile.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP