Veste buna pentru romani! Klaus Iohannis, despre discutiile pe Brexit: Pentru noi arata foarte bine!

567

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, ca pentru Romania stadiul negocierilor privind Brexit „arata foarte bine”. „Despre Brexit o sa va spun mai multe probabil maine, dupa ce terminam discutia, dar asa, in deschidere, pot sa va spun ca asa cum stam acum pentru noi arata foarte bine”, a precizat seful statului, inainte de reuniunea Consiliului European.

El a aratat ca se va discuta despre mai multe teme „complicate”, printre care si solicitarea Marii Britanii de a avea o pozitie comuna privind Rusia.

„Asta este una dintre temele pe care le vom discuta astazi si impreuna cu ceilalti lideri vom gasi cu siguranta un punct de vedere comun care pe urma va fi comunicat. Nu este singura tema complicata astazi, stiti bine ca avem bunaoara politica de tarife la otel si aluminiu, care sunt in continuare in discutie, se pare chiar ca avem ceva sanse de negociere si in acest fel vom avea astazi foarte tarziu discutia, poate se mai misca ceva. Avem, de asemenea, discutii pe relatia Uniunii cu Turcia, in pregatirea unui summit care este planificat luna viitoare, avem maine discutii pe Brexit. Iata o agenda extrem de bogata si destul de complicata astazi si maine”, a mentionat seful statului, citat de Agerpres.

Presedintele a refuzat sa raspunda intrebarilor presei in legatura cu politica interna. „Haideti sa discutam astazi pe politica europeana si poate saptamana viitoare pe politica interna”, a spus Iohannis.