Val de ger polar peste Romania! Meteorologii anunta ninsori si temperaturi de -18 grade!

614

Meteorologii anunta ca ultimul weekend calendaristic al acestei ierni va fi unul dintre cele mai friguroase din intregul sezon. Temperaturile vor scadea puternic de sambata noaptea si vor ajunge la -18 grade Celsius luni dimineata.

„Intr-adevar putem spune ca de data asta masele de aer s-au asezat specific iernii, din nefericire cam tarziu, dar n-am putea spune ca este anormal sau nemaiintalnit. Vorbim intr-adevar de o masa de aer rece, aer polar, este un semnal pentru ca acest weekend va patrunde pe teritoritul tarii noastre.

Sambata, in timpul zilei si sambata noapte vor aparea precipitatii sub forma de ninsoare, la inceput in zona Moldovei, iar duminica in cea mai mare parte din tara.

Odata cu aceasta, temperaturile vor fi in scadere semnificativa, iar maximele vor cobori sub pragul gerului, sub -10 grade in nordul Moldovei.

Acest lucru se estimeaza a se intampla cel putin in prima parte a saptamanii viitoare, atat duminica, cat si luni, si marti temperaturile vor fi foarte scazute, vor fi temperaturi sub -10 grade.

In zona Capitaliei, vorbim de o racire semnificativa, de asemenea, cu temperaturi minime sub -6… -7 grade, pana spre limita gerului”, afirma Alina serban, meteorolog la Administratia Nationala de Meteorologie, conform Digi24.