Un vanzator de la un supermarket celebru din Romania nu castiga mai putin de 3000 de lei brut, iar un sef de magazin ajunge pana la 9.000 lei brut!

569

Lidl Romania anunta majorarea salariilor pentru lucratorii comerciali si comisionarii din depozite, de la 1 martie. Potrivit unui anunt al retailerului, de la 1 martie, un vanzator Lidl incadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, in vreme ce un comisionar aflat in aceeasi situatie va castiga 3.301 lei brut.

Potrivit politicii de salarizare in trepte a companiei, acelasi vanzator va ajunge in al treilea an la un venit brut de 3.542 lei, in vreme ce un comisionar va castiga 3.792 lei brut.

Astfel, venitul minim pentru ambele categorii profesionale creste in mod garantat in primii trei ani cu aproximativ 15%, dupa ce in ultimii doi ani, Lidl a dublat venitul minim brut in companie.
Veniturilor in bani si tichete valorice li se adauga si alte beneficii printre care asigurare privata de sanatate, zile de concediu ce cresc progresiv si oportunitati de dezvoltarea profesionala.

Incepand cu acest an, toti angajatii Lidl vor avea asigurare de viata, pe langa asigurarea medicala privata de pana acum. Membrii familiei angajatilor pot beneficia, de asemenea, de oferte la o gama larga de servicii medicale.

Tot din 2018, toti angajatii retailerului vor primi tichete de masa, acest beneficiu fiind disponibil pana acum doar pentru lucratorii comerciali si comisionarii din depozite.

Retailerul investeste constant si in dezvoltarea angajatilor sai, astfel incat orice vanzator are posibilitatea de a promova in pozitia de manager de magazin. Un manager de magazin poate ajunge la venituri medii lunare de 8.825 de lei brut si primeste, pe langa beneficiile amintite, masina de serviciu, pe care o poate folosi si in interes personal.

„Cream anual in Romania aproximativ 500 de noi locuri de munca. stim insa ca asta nu este suficient, astfel ca am facut o prioritate din a le oferi colegilor mai mult decat un job si a mentine nivelul salariilor peste nivelul pietei. Sunt foarte bucuros ca niciun angajat Lidl nu castiga mai putin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, presedintele consiliului de conducere Lidl Romania. Angajatii sunt remunerati pentru toate orele suplimentare lucrate, noteaza incont.