Un val de aer polar intra in Romania! Vremea se schimba drastic in aceasta saptamana!

671

Luni noaptea, un val de aer polar intra in Romania, iar meteorologii anunta ca in aceasta saptamana vom asista la o schimbare drastica a vremii: cu ploi, vant puternic si chiar ninsori.

La intorsura Buzaului, dimineata erau doar 10 grade Celsius. Pentru ca a fost frig – aproape ca la inceput de iarna – copiii au tremurat pana la scoala.

Unii localnci au aprins deja focul in sobe ori au pornit caloriferele. La noapte, in zona, temperaturile vor cobori pana la 3 grade Celsius si sunt anuntate ploi.

Neobisnuit de frig pentru aceasta perioada a fost si in judetul Bistrita Nasaud. Oamenii au facut focul in sobe si au dus in grajduri fan pentru ca animalele sa fi protejate in noptile cu ger.

Daca la munte a fost frig, in restul tarii soarele a prins putere peste zi. Pe litoral au fost 28 de grade Celsius si pentru ca apa marii este inca destul de calda, unii turisti au inotat in valuri. Altii, in schimb, s-au dat cu zmeul.

Meterologii spun ca de luni seara temperaturile vor scadea dramatic in toata tara. O masa de aer arctic se indreapta spre Romania. Vantul va atinge la ralafa pana la 70 de km pe ora. Temperaturile vor fi cu pana la 10 grade mai coborate decat cele normale – in timp ce la peste 1.800 de metri este posibil sa ninga, arata stirileprotv.