Un roman de nationalitate palestiniana, cercetat de DIICOT pentru propaganda terorista DAESH!

539

Procurorii DIICOT efectueaza cercetari, la sesizarea SRI, fata de un cetatean roman de nationalitate palestiniana, in varsta de 30 ani, suspectat de implicare in promovarea unor mesaje radicale specifice organizatiei teroriste DAESH si instruire cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

Procurorii DIICOT- Structura Centrala si ofiteri de politie judiciara din cadrul Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate-Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Terorism au efectuat, joi, o perchezitie la domiciliul suspectului, situat pe raza judetului Ilfov, ocazie cu care au fost gasite si ridicate documente, materiale de propaganda, medii de stocare si sisteme informatice.

Potrivit unui comunicat DIICOT, in urma verificarilor intreprinse a rezultat ca suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate intr-o etapa avansata a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizatii teroriste din Orientul Mijlociu.

Procurorii spun ca suspectul a promovat sistematic in mediul online idei, conceptii si atitudini specifice unor entitati teroriste.

Concret, el a manifestat interes pentru actiunile derulate de organizatii teroriste din Orientul Mijlociu, accesand constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalitati de a ajunge in Siria si de a comite atentate teroriste.

Conform unui comunicat al IGPR, suspectul ar fi accesat site-uri si forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat si distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un continut extrem de violent si ar fi elogiat atentatele comise de organizatia terorista DAESH si discursurile unor imami radicali, care promoveaza sectarismul religios si incurajeaza violenta impotriva altor confesiuni religioase.

in cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prevazute de Legea 535/2004 privind prevenirea si combaterea terorismului. Actiunea a fost efectuata cu sprijinul Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei – Vlad tepes.