Un roman a invins birocratia cu o adeverinta originala! Posta Romana schimba o regula veche de 40 de ani!

1462

 

Posta Romana a fost miscata de o adeverinta de salariat cu totul neobisnuita si care a devenit virala pe retelele de socializare. Institutia considerata incremenita in timp a decis sa schimbe in 24 de ore o procedura birocratica veche de 40 de ani.

Totul a inceput miercuri, cand Mihai Ungureanu a postat pe Facebook fotografia adeverintei cu care s-a prezentat la Posta pentru a-si putea ridica un colet livrat pe adresa de la serviciu, nu pe cea de acasa.

Documentul continea antetul corespunzator, stampila si toate datele de identificare ale institutiei in cauza, la final fiind adaugat urmatorul paragraf special: „Aceasta adeverinta complet inutila s-a eliberat pentru a-i folosi la Posta Romana, o institutie complet blocata in trecut si care merita sa dispara”.

Intrebat daca si cum i-a fost primita adeverinta, Mihai Ungureanu a raspuns in acelasi stil: „Am ridicat coletul cu adeverinta asta. Din pacate, nu a vrut sa o citeasca, desi am rugat-o frumos si i-am spus ce am scris. Data viitoare atasez si o reteta de carnati pe foaie, sa nu fie o foaie complet inutila”.

Conducerea Postei Romane a reactionat, transmitand un comunicat de presa, in care a anuntat ca a decis sa simplice procedura respectiva, in beneficiul clientilor.

„Compania Nationala Posta Romana informeaza ca, incepand de astazi, clientii care au ales sa li se livreze coletele la o alta adresa decat cea de domiciliu, vor fi identificati numai in baza unui act de identitate valid. (…)

Departamentul comunicare a luat legatura cu clientul respectiv si l-a asigurat de identificarea si rezolvarea rapida a problemei, lucru care la numai o zi dupa intamplare, s-a si produs.

Problema nu este singulara si deriva din interpretarea zeloasa a unei norme vechi de 40 de ani. Incepand de astazi, aceasta prevedere nu mai exista, in Posta Romana, ca urmare a unei decizii ferme a managementului companiei si a unei analize corecte facute de grupul de lucru mandatat sa actualizeze instructiunile si normele de lucru ale Postei Romane. (…)

Astfel, incepand de astazi, clientii nu vor mai pierde timp pentru a prezenta date sau acte suplimentare de identificare, atunci cand opteaza pentru livrarea coletului la alta adresa decat cea de domiciliu. In cazul predarii pe baza de imputernicire se mai inscriu, suplimentar, si datele de idenficare ale destinatarului”, se arata, printre altele, in comunicatul Postei Romane.

„Ca urmare a reactiilor de pe Facebook si din presa, Compania Nationala Posta Romana schimba o regula aberanta in beneficiul clientilor. A durat doar o zi sa scapam de birocratie inutila, datorita reactiei oamenilor. Vreau sa multumesc in mod special celor care au inteles ca asta e calea catre servicii mai bune, deschiderea catre client”, a concluzionat pe Facebook Mihai Ungureanu.