Un oras din Romania se afla pe lista celor 100 de orase verzi ale lumii! Foloseste energie regenerabila in proportie de 99%

395
83511700 - alba iulia panorama

Alba Iulia este singurul oras din Romania, si printre putinele din Europa, care apare pe lista celor peste 100 de orase care folosesc mai mult de 70% energie electrica provenita din surse regenerabile, conform unui studiu al Carbon Disclosure Project (CDP).

Alba Iulia foloseste energie regenerabila in proportie de 99%, din care 96% reprezinta energie provenita din hidrocentrale, 1% eoliana, 2% energie solara si 1% energie produsa din gaze naturale.

La nivel european, orase precum Ljubljana (Slovenia), Fave (Portugalia), Bolzano (Italia) Reykjavik (Islanda), Akureyri (Islanda), Basel (Elvetia) Ærøskøbing (Danemarca), folosesc surse regenerabile in proportie de 100%.

Brazilia detine un loc privilegiat in lista, pentru ca aproape jumatate din orasele tarii folosesc in proportie de 100% surse de energie furnizata de hidrocentrale. La polul opus se afla Asia, cu un singur oras verde pe continent, Inje din Coreea de Sud (93%).

Din 570 de orase ale lumii care raporteaza la CDP, peste 100 acumuleaza cel putin 70% energie electrica din surse regenerabile precum hidrocentrale, geotermane, solare si de vant, scrie ZF.