Stiri Romania

Un oficial american sustine eliminarea vizelor pentru romani!

Congresmanul american Dan Lipinski sustine ca Romania este unul din putinii aliati democrati care nu se afla inca in Programul Visa Waiver, dar ca ar trebui ca acest lucru sa se schimbe.

Loading...

„Includerea Romaniei in Programul Visa Waiver ar spori cooperarea in domeniul securitatii, ar amplifica relatiile comerciale si economice si turismul reciproc. De la revolutia romana din 1989, care a pus capat guvernarii autoritare comuniste, Romania a devenit un aliat ferm al Statelor Unite. in pofida acestui sprijin ferm pentru apararea SUA si a Europei, Romania este unul dintre putinii aliati democrati care nu se afla inca in Programul Visa Waiver”, se precizeaza intr-un comunicat al oficialului american, postat pe site-ul Camerei Reprezentantilor din SUA, potrivit Agerpres.

Democratul Lipinski, congresman de Illinois, mai apreciaza ca, dupa aderarea la NATO, in 2004, „Romania este un adevarat partener de securitate, unul dintre cei mai mari contributori la lupta din Afganistan, care a salutat stationarea fortelor SUA la Marea Neagra si care gazduieste noua brigada multinationala a NATO”.

„Standardele de securitate ale programului includ schimbul de informatii privind securitatea cu Statele Unite si anuntarea in timp util a pasapoartelor pierdute sau furate. tarile participante sunt de asemenea obligate sa mentina un nivel sporit de combatere a terorismului, de aplicare a legii, de control la frontiere si de (respectare a unor) standarde de securitate a documentelor. Romania si-a dovedit angajamentul fata de Statele Unite si NATO. Ar trebui sa demonstram angajamentul nostru fata de relatia bilaterala prin includerea Romaniei in Programul Visa Waiver”, conchide congresmanul american.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP