Stiri Romania

Un nou succes pentru olimpicii romani! Doua medalii de aur si doua medalii de bronz la Olimpiada Internationala de Informatica 2017!

Lotul olimpic al Romaniei si-a adjudecat patru premii (doua medalii de aur si doua medalii de bronz) la XXIX-a editie a Olimpiadei Internationale de Informatica (IOI 2017), desfasurata la Teheran (Iran), in perioada 28 iulie – 3 august.

Medaliile de aur au fost obtinute de stefan Constantin-Buliga (clasa a XI-a/ Colegiul National de Informatica „Tudor Vianu” din Bucuresti) si Tamio Vesa-Nakajima (clasa a XII-a/Liceul Vocational Pedagogic „N. Bolcas” din Beius, jud. Bihor), laureat cu aur si la Olimpiada de Informatica a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Loading...

Costin Andrei Oncescu (clasa a XI-a/Colegiul National „Dinicu Golescu” din Campulung Muscel, jud. Arges) si Andrei Costin Constantinescu (clasa a XII-a/Liceul International de Informatica din Bucuresti), premiati cu argint la editia precedenta, sunt detinatorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regasesc si pe lista premiantilor CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) si Andrei Costin Constantinescu (argint).

Echipa Romaniei a fost insotita si coordonata de Szabó Zoltan (profesor la Liceul Tehnologic „Petru Maior” din Reghin/ISJ Mures) si Razvan-Dan Salajan (student la Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj-Napoca). Revenirea in tara va avea loc vineri, 4 august, ora 11:35, pe Aeroportul International „Henri Coanda” (via Istanbul).

Datorita acestor performante, Romania a depasit borna „100” in privinta medaliilor cucerite la Olimpiada Internationale de Informatica si isi consolideaza pozitia a patra in clasamentulall times, avand 103 medalii: 30 de aur, 45 de argint si 28 de bronz.

Editia din acest an a reunit peste 304 concurenti din 84 de tari.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP