Un model pentru elevi si nu numai. O profesoara de limba romana este laudata de gigantul IT Microsoft pentru metodele moderne de predare!

637

Gigantul IT Microsoft lauda o profesoara din Romania pentru modul in care a ales sa predea elevilor sai, folosind metode moderne.

Membra a unui program derulat de Microsoft, care se numeste ”Microsoft Innovative Educator”, Mirela Tanc, profesoara in Oradea, a invatat la randul ei cum sa foloseasca internetul si tehnologia de la un profesor din India, Rashmi Kathuria, in 2016.

in prezent, ea a adunat aproape 90 de ”insigne” si certificari Microsoft, dupa ce a demonstrat ca stie sa foloseasca platformele din tehnologie in invatamant.

”imi place sa lucrez cu elevii. Munca mea ma inspira si ma motiveaza. intotdeauna ma determina sa vreau mai mult de la mine. Sunt de parere ca profesorii ii pot ajuta pe copii sa descopere lucruri, sa reflecte si sa ofere inspiratie”, spune ea, potrivit Microsoft.

La cursurile ei, Mirela foloseste celebrul joc Minecraft, dar si aplicatii precum OneNote, Sway, Skype sau Paint 3D pentru a determina elevii sa asimileze intr-un mod mai placut informatiile.

”Ca profesor de limba si literatura romana, la inceput n-am crezut ca Minecraft ma va ajuta. Apoi, insa, m-am gandit la o modalitate prin care sa incurajez elevii sa citeasca, folosindu-se de capacitatile lor. Le-am cerut sa recreeze scene din carti in jocul Minecraft, inainte de a le analiza.

si, ca sa recreeze o scena, bineinteles trebuiau mai intai sa citeasca, fiind mult mai motivati, comparativ cu o metoda clasica de scoala”, spune profesoara Mirela.

Pe site-ul Microsoft se arata ca Mirela Tanc este o profesoara din Romania pentru care ”invatamantul este mai mult decat o profesie – este o pasiune care a definit toata cariera ei, de peste 20 de ani”.

Ea a reprezentat Romania la summit-ul ”Education Exchange (E2)” si va ajuta la organizarea unei conferinte in luna februarie, care se numeste ”Teaching in the 21st Century” – unde va da exemple de ”practici bune” – eveniment la care vor participa profesori din lumea intreaga, arata stirileprotv.