Un judet din Romania si-ar putea schimba numele in scurt timp!

542

Presedintele PSD Olt, Paul Stanescu, a anuntat vineri, la Slatina, ca, odata cu referendumul national pentru familie, in judet ar putea avea loc si un referendum local, pentru schimbarea denumirii judetului in Olt-Romanati.

Stanescu a amintit ca PSD sustine familia traditionala, iar in privinta schimbarea denumirii in Olt-Romanati, aceasta ar insemna o reparatie istorica fata de locuitorii fostului judet Romanati.

“Cred ca ambele referendumuri sunt importante si referendumul pentru familie pentru ca PSD e un sustinator al familiei traditionale, familia alcatuita din barbat si femeie si, bineinteles ca suntem putin subiectivi sa spunem asa, ne-am propus ca, odata cu referendumul national sa avem un referendum local si, ca o reparatie istorica as putea spune, judetul nostru ca sa fie mai puternic din toate punctele de vedere, sa se numeasca Olt-Romanati. Noi speram (ca se va realiza -n.r.), facem tot ce trebuie legal pentru acest lucru si speram ca oamenii sa vina la vot pentru ca e vorba de o reparatie istorica, pana la urma sa nu uitam ca Islazul era in judetul Romanati in 1848 cand a fost unul dintre cele mai importante momente istorice, practic inceputul Romaniei moderne, Proclamatia de la Islaz. Am avut si un cetatean din judetul Romanati, Popa sapca din Celei (unul dintre organizatorii Marii adunari populare de la Islaz – n.r.), asa ca ne leaga foarte multe lucruri si eu sunt convins ca majoritatea oltenilor gandesc ca noi, toti cei care ne-am gandit la acest lucru si speram ca sa avem un rezultat bun si la referendumul national si la cel local”, a spus Paul Stanescu.

Autoritatile judetene au demarat, in 2017, demersuri pentru ca judetul sa se numeasca Olt-Romanati, fiind incepute chiar si procedurile unui referendum ce trebuia organizat in toamna anului trecut, insa au decis sa amane referendumul pentru denumirea judetului pana la cel pentru familie, cu scopul de a reduce costurile.

Sursa: Agerpres