Stiri Romania

Un avion cu doua persoane la bord s-a prabusit in judetul Iasi! Pilotul a murit!

Un avion de mici dimensiuni cu doua persoane la bord s-a prabusit sambata dupa amiaza in zona comunei Tatarusi, din Iasi. Aeronava urma sa participe la un show aviatic, organizat de administratia locala.

Pilotul a intrat in stop cardio-respirator si nu a mai putut fi salvat.Colegul sau are multiple fracturi, dar este constient si a fost transportat la spital.

Martorii spun ca avionul ar fi avut probleme tehnice in timpul zborului, pentru ca atunci cand a incercat sa execute o manevra in aer pur si simplu a intrat in picaj.

Loading...

Prefectul judetului Iasi, Marian serbescu, a declarat ca echipajele medicale aflate la locului prabusirii avionului de mici dimensiuni au declarat decesul pilotului. El a spus ca medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar nu s-a reusit salvarea pilotului.

Cea de a doua victima este in stare stabila, avand fracturi si traumatisme grave si fiind transportata la Spitalul Clinic Judetean Iasi.

Prefectul judetului a mai spus ca avionul s-a prabusit la scurt timp de la decolare si se afla la o altitudine mica.

Prefectul Marin serbescu afirma ca cele doua persoane au fost ranite si vor fi preluate de un elicopter SMURD. Coordonatorul SMURD Iasi, Diana Cimpoesu, a precizat ca pilotul este in stop cardio-respirator si se fac manevre de resuscitare.

“Medicul de pe elicopter resusciteaza pilotul aflat in stop cardio-respirator, iar medicul de pe ambulanta a preluat cea de-a doua persoana. Este constienta, dar cu mai multe contuzii. Ea va fi preluata de SMURD si adusa la Iasi pentru investigatii”, a precizat Cimpoesu.

Reprezentantii ISU Iasi au precizat ca, din primele informatii, una dintre victime are multiple fracturi si leziuni, iar cealalta este in stop cardio-respirator.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP