Sanatate

Toti oamenii din Romania trebuie sa stie asta inainte sa cumpere carne de miel!

 

Cei mai multi dintre noi nu ne imaginam masa din Sfanta zi a Invierii Domnului Iisus Hristos fara traditionalul miel. De aceea, in continuare ne-am propus sa va ajuta sa faceti alegerea corecta.

Loading...

Nu mai este foarte mult pana la Paste si, pentru multi dintre noi, un mare prilej de bucurie, pe langa simbolistica religioasa a Invierii Domnului, este ospatul alaturi de cei dragi. Nutritionistii ne avertizeaza insa asupra riscurilor.

Pe 16 aprilie este Pastele si ne vom bucura cu totii de aceasta sarbatoare, mai ales ca ne vom strange la masa alaturi de cei dragi. Asa cum este traditia, la noi, gospodinele se vor intrece in pregatirea celor mai delicioase preparate, multe dintre ele pe baza de miel, precum friptura, drob, ciorba sau stufat. Masa de Paste reprezinta de multe ori o grea incercare pentru organism, mai ales in cazul acelora dintre noi care au tinut post. Suntem obisnuiti sa mancam mult, iar mielul nu este o carne tocmai usoara. Carnea de miel poate fi extrem de periculoasa pentru sanatate, daca nu este consumata cu masura.

Cea mai buna carne de miel este cea care provine de la un miel care are minimum 14 kilograme.

Mieii mai mici au un continut mai ridicat de oxipurine. Din cauza continutului ridicat de colagen, carnea acestui mielut este foarte greu de digerat, cade greu la stomac, mai ales in contextul unei mese bogate de Paste. Este periculos pentru cei care sufera de probleme digestive, bila, pancreas. Un miel mic nu are calitate biologica ridicata si pe deasupra este o proteina care nu ne hraneste.

Un miel de 5, 6 kilograme nu este deloc spornic. El contine foarte multa apa si intr-un final va ramane cu foarte putina carne.

Sursa: romaniatv.net

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP