Topul celor mai lenese tari din lume! Pe ce loc se afla romanii!

1315

Topul a fost creat dupa ce oameni de stiinta de la Universitatea Stanford au strans date la „scara planetara” de pe telefoanele inteligente ale oamenilor pentru a vedea cat de activi suntem cu adevarat, informeaza BBC.

Analiza americanilor, bazata pe datele colectate minut cu minut de pe telefoanele inteligente ale utilizatorilor din intreaga lume, insumand 69 de milioane de zile, arata ca numarul mediu de pasi pe care ii face zilnic un om este de 4.961. Potrivit studiului, Hong Kong a inregistrat o medie de varf de 6.880 pe zi, in timp ce Indonezia s-a clasat pe locul inferior al clasamentului cu doar 3.513.

Studiul a descoperit, de asemenea, detalii interesante care ar putea ajuta la combaterea obezitatii. Majoritatea smartphone-urilor au un accelerometru incorporat, care poate inregistra numarul de pasi, iar cercetatorii au folosit date anonime de la peste 700.000 de persoane. „Studiul este de 1.000 de ori mai mare decat orice studiu anterior privind miscarea umana. Au fost realizate studii minunate de sanatate, dar noul nostru studiu ofera date din mai multe tari, multe alte subiecte si urmareste in permanenta activitatea oamenilor. Aceasta deschide usa spre noi moduri de a face stiinta la o scara mult mai mare decat am putut sa facem inainte”, spune Scott Delp, profesor de bioinginerie si unul dintre cercetatori, arata Digi24.

Studiul, publicat in revista Nature, arata ca romanii sunt printre cei mai lenesi, ocupand 32 din 46 de tari analizate. Astfel, barbatii romani au o medie de 5016.44 pasi pe zi, in timp ce femeile fac, in medie, 4264.66 de pasi.