Tibi Useriu, singurul roman ramas in cel mai extrem ultramaraton din lume, se resimte in ultima parte a cursei! „Nu-s obosit, sunt praf”

649

Cursa de la ultramaratonul Cercul Polar, unde romanul Tibi Useriu isi mentine prima pozitie, devine tot mai grea pentru temerarul din Bistrita. Tibi intampina greutati din punct de vedere fizic: are corpul umflat, iar inaintarea prin viscol si zapada e din ce in ce mai dificila. 200 de kilometri mai are de parcurs pana la final, iar daca totul va decurge bine, joi dimineata va incheia competitia.  Vrea sa fie cel de-al treilea triumf succesiv din cariera, la acest capitol. Irlandezul care tinteste si el locul intai este la 7 ore in urma sportivului nostru.

Tibi Useriu: “Ma cam dezintegrez un pic, dar acum am un pic de energie sa duc partea asta de ice-road. Numai sa vedem cat pot sa merg. Cred ca nu mai e acum de locul intai, doi, cred ca e pentru cine o termina, cursa asta. Ca e destul de dificila. Nu-s obosit, sunt praf.”

La sfarsitul saptamanii trecute, de cand s-a dat startul ultramaratonului de la Cercul Polar, Tibi Useriu a reusit sa parcurga peste 400 de kilometri, in conditii meteo extreme, cu furtuni de zapada si temperaturi de -40 de grade Celsius.

Pana in acest moment, s-a mentinut pe locul fruntas. Marti noapte insa, a fost cel mai greu pentru el. inaintarea prin zapada a devenit extrem de dificila, dupa ce corpul lui pare sa cedeze putin cat de putin. Degetele i-au degerat, tot corpul e umflat, insa medicii i-au dat totusi voie sa continue cursa.

Tibi Useriu: ”si m-am trezit foarte naspa, m-am trezit atata de umflat, dar mi-au facut un control, nu am nici febra, nici infectie, oxigenarea e ok. Dar s-a intamplat ceva si m-am umflat foarte tare, m-am deformat total. A venit un vant cu zapada, a nins. Am tinut de sanie sa nu mi se duca, ca apoi aveam ce cauta daca o lasam.”

Acasa, familia, prietenii si toti cei care l-au sustinut pe Tibi de-a lungul timpului ii urmaresc evolutia pe Facebook. Acolo unde din cand in cand cameramanul care il insoteste reuseste sa posteze imagini impresionante din competitie.

Fratele lui Tibi, Alin, aflat in Germania, se roaga pentru o izbanda.

Alin Useriu: “Cert este ca la nivel personal l-am simtit foarte obosit si stiu ca nu este bine. Dar era in forma buna, glumet. Acuma nu mai este cine ia locul 1, ca este la distanta mare de ceilalti. Este daca se termina cursa. Dar extenuarea care apare, acum incep halucinatiile, acum incepe partea cea mai grea. Sa nu uitam e vorba de 600 de km, iar el a parcurs 400.”

in cursa de la Polul Nord s-au inscris si alti trei romani, printre care si o femeie, insa au abandonat cursa din cauza furtunilor de zapada, transmite Protv.