Tiberiu Useriu, felicitat de presedintele Iohannis! „Este un luptator”

460

Presedintele Klaus Iohannis il felicita pe Tiberiu Useriu pentru performanta de a fi castigat, pentru a treia oara consecutiv, ultramaratonul arctic.

“Felicitari, Tiberiu Useriu, pentru castigarea maratonului Arctic Ultra! Pentru a treia oara consecutiv, drapelul Romaniei este dus pe primul loc in una dintre cele mai dure competitii sportive din lume. O astfel de performanta se atinge doar cu determinare si sacrificii, iar Tiberiu Useriu a demonstrat, din nou, ca este un luptator”, a scris Iohannis vineri pe Facebook.

Bistriteanul Tiberiu Useriu, in varsta de 44 ani, a reusit sa castige, in noaptea de joi spre vineri, pentru a treia oara consecutiv din tot atatea participari, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, considerat printre cele mai dificile din lume, avand in vedere ca se desfasoara in zona Cercului Polar.

Cursa a debutat in data de 8 martie, iar Tibi a reusit sa o incheie dupa 7 zile si aproximativ 5 ore.

Organizatorii l-au intampinat pe Tibi in acordurile Imnului National al Romaniei.

Editia din acest an a ultramaratonului a fost una aniversara, cea de a zecea, astfel ca organizatorii au decis sa schimbe traseul si sa il lungeasca cu 30 de mile (aproximativ 50 kilometri).

Sursa: Agerpres