Sanatate

Terapia cu malai – Scade colesterolul, reduce aciditatea si este o magazie de nutrienti!

Orice s-ar spune, romanilui ii place sa manance bine, daca nu in fiecare zi, macar la sarbatori. Unii spun despre noi ca am fi mamaligari, adica mult prea saraci ca sa ne permitem consumam zilnic paine.

Loading...

Cei care vor sa ne jigneasca ori sa ne umileasca in acest fel gresesc. Daca ar cunoaste gustul sarmalelor ori al unei fripturi de pui cu mujdei de usturoi si mamaliga, cu siguranta, ne-ar aprecia gusturile rafinate.

Asadar, porumbul este un aliment dar, prin compozitia pe care o are, si un medicament cu certe beneficii. Porumbul contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, vitamine din grupul B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu, zinc si potasiu.

Mamaliga este un aliment consumat frecvent de romani, dar putini sunt cei care stiu ce se intampla in corp dupa ce o mananci. Porumbul este bogat in acizi grasi nesaturati, 85 – 90%, contine multe hidrocarburi, amidon, albumine, foarte multe vitamine din grupa B, vitamina E, vitamina K, fier, fosfor, magneziu, zinc, potasiu si fibre. Acesta are proprietati astringente, diuretice, antiinflamatoare si tonice, fiind utilizat in primul rand ca aliment (cereala) si apoi ca planta medicinala. Acesta lupta contra stresului, fiind bogat in vitaminele din grupa B, care actioneaza asupra functionarii sistemului nervos, a muschilor, a inimii si asupra productiei de globule rosii. Prin continutul de vitamina E, ne protejeaza impotriva artritei, scade nivelul colesterolului reducand astfel riscul de ateroscleroza si, implicit, de infarct. Ajuta si la procesul de reinnoire al celulelor. Porumbul fiert contine si potasiu, necesar pentru buna functionare a muschilor si a inimii. Gastrita hiperacida si ulcerul sunt ameliorate de consumul de mamaliga calda in loc de paine, caci malaiul reduce aciditatea si are o actiune calmanta.

Sursa: rador.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP