Stiri Romania

Tanara care a obtinut cea mai mare nota la Admiterea de la Medicina: “Am plans si mi s-a facut rau cand am vazut ca am intrat prima!”

Alexandra Dinu a a obtinut cel mai mare punctaj la Admiterea de la Universitatea de Medicina si Farmacie ”Carol Davila” din Bucuresti: 59 de puncte din 60 posibile. A intrat prima la Medicina, dupa cei admisi din oficiu: olimpicii.

Iar Alexandra nu s-a descurcat remarcabil doar la examenul de admitere la facultate, caci la bacalaureat a luat nici mai mult, nici mai putin decat 9.81, in conditiile in care era constienta ca rezultatul nu o va ajuta nicicum sa devina studenta, scrie A1.

Pasiunea pentru Medicina cred ca isi are radacinile in copilarie, nu am facut abatere de la regula si mi-am dorit, ca orice fata de cativa anisori, sa devin “doctorita”. Mi-am dat seama insa ca imi doresc cu adevarat sa studiez chimie si biologie, in clasa a VII-a cand am inceput orele de chimie, biologia deja imi placea pe atunci. M-a fascinat, am participat la concursuri, am avut rezultate multumitoare si am stiut ca trebuie sa continui in aceasta directie.

Cand am primit lista admisilor de la colegii mei care erau la facultate atunci, am fost socata si extrem de fericita. Bineinteles am plans, ba chiar mi s-a facut si rau la un moment dat, probabil era maniera organismului meu de a se descarca de amalgamul de emotii acumulate. Sincera sa fiu, ma asteptam la un puctaj bun pentru ca am muncit mult si am dat tot ce am putut in momentul examenului, dar nu ma asteptam sa fiu prima.

Am avut multe emotii la examen, dar pe departe apogeul acestora a fost in noaptea de dinanintea sustinerii examenului cand am dormit aproape 3 ore din cauza emotiilor si a stresului. Nu le pot compara cu cele de la Bacalaureat, abia acum imi dau seama de asta. Cel mai bun mod de a le depasi este, cred eu, sa te detasezi pentru un minut, sa iti aduni gandurile, sa apreciezi obiectiv cat ai muncit pentru examen si sa accepti ca in momentul acela nu mai poti schimba aproape nimic si ca emotiile nu fac decat sa te incurce.

Pentru Medicina cred ca am invatat din momentul in care am intrat la liceu, intrucat am urmat profilul de stiinte ale Naturii si am fost pregatiti din timp, chiar daca nu cu materia de examen propsiu-zisa, cu siguranta cu atmosfera si cu stilul de lucru de catre domnii profesori. Mai serios am inceput pregatirea in vara dinaintea clasei a XII-a.

Nu exista o reteta universal valabila si aplicabila pentru toti cei care invata pentru Medicina. Pentru mine a contat foarte mult sa fiu organizata, sa am un program bine structurat de la care sa nu ma abat, dar totodata sa nu simt ca imi pierd pasiunea si pentru asta, cand totul parea rutina si monotonie, imi luam mici pauze in care ma relaxam.

loading...
loading...
Spre TOP