Stiri Romania

Suspect de terorism, expulzat din Romania! Facea parte dintr-o retea care finanta gruparea Stat Islamic!

Curtea de Apel Bucuresti a declarat ca indezirabil un cetatean tunisian, pentru o perioada de 10 ani, urmand sa fie expulzat din Romania, informeaza news.ro.

Potrivit Serviciului Roman de Informatii, tunisianul facea parte dintr-o retea care finanta organizatia terorista Stat Islamic si facea propaganda in mediul online pentru aceasta, incitand la jihad global.

Loading...

Parchetul de pe langa Curtea de Apel a sesizat Curtea de Apel Bucuresti, la propunerea Serviciului Roman de Informatii, in legatura cu activitati legate de terorism in cazul cetateanului tunisian, astfel ca instanta l-a declarat ca indezirabil, pentru implicarea in fapte care constituie amenintari la adresa securitatii nationale. El urmeaza sa fie expulzat din Romania de catre Inspectoratul General pentru Imigrari al Ministerului Afacerilor Interne.

Potrivit SRI, barbatul ar fi ajuns in Romania in 2008, ca student al Universitatii Politehnica Bucuresti, unde a absolvit studii de licenta si masterat. Ela ramas in tara dupa ce s-a casatorit, divortand in 2016, an in care SRI a sesizat ca acesta se afla in proces de radicalizare la religia islamista.

″in aceeasi perioada, B.O. a fost indicat inclusiv de parteneri externi ai SRI ca facand parte dintr-o retea care asigura finantare pentru organizatia terorista DAESH”, subliniaza reprezentantii Serviciului de Informatii.

Acestia mai precizeaza ca cetateanul tunisian facea propaganda online pentru organizatia Stat Islamic, sustinand suprematia islamului si incitand la jihad global. De asemenea, au fost confirmate, prin Sistemului National de Prevenire si Combatere a Terorismului (SNPCT), sesizarile partenerilor externi despre implicarea barbatului intr-o grupare care finanta organizatia terorista.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP