SRI a prins un spion sarb care a incercat sa obtina informatii despre obiective militare din sud-estul Romaniei!

725

Serviciul Roman de Informatii anunta ca un cetatean sarb, comandant al unei organizatii paramilitare cu orientari nationalist-soviniste, acuzat ca ar fi incercat sa obtina informatii clasificate despre infrastructura si obiectivele militare nationale, a fost declarat, marti, indezirabil de Curtea de Apel, pentru o perioada de 15 ani.

Potrivit SRI, Zivkovic Bratislav, cetatean sarb in varsta de 42 de ani este comandantul organizatiei de cetnici din Serbia “Cetniciki Pokret”, organizatie paramilitara cu orientari nationalist-soviniste.

In perioada 2014-2015, cetateanul sarb a participat de partea separatistilor pro-rusi impreuna cu alti voluntari sarbi, membri ai organizatiei, la conflictul din Ucraina.

Zivkovic Bratislav a fost de mai multe ori in Romania pentru a obtine informatii clasificate, care privesc securitatea nationala, pe care apoi le-ar fi trimis unei organizatii straine.

Barbatul a incercat sa obtina informatii despre infrastructura si obiectivele militare nationale si ale aliatilor din sud-estul Romaniei, cu scopul de a afecta parteneriatele strategice.

„Toate actiunile cetateanului sarb derulate in Romania au avut un caracter clandestin si un modus operandi specific activitatilor de spionaj”, precizeaza SRI.

Reprezentantii Serviciului spun ca cetateanul sarb nu a reusit sa intre in posesia niciunui document si niciunei informatii clasificate.

Ulterior, SRI a sesizat Ministerul Public cu privire la Zivkovic Bratislav, care l-a declarat indezirabil pe 15 ani.