Stiri Romania

Sportul national al romanilor: privitul la televizor. Petrecem un sfert de zi in fata micilor ecrane!

EBU – European Broadcasting Union arata ca romanii petrec in medie pe zi aproximativ sase ore in fata micilor ecrane, fiind printre europenii care aloca cel mai mult timp pentru privitul televizorului.

Un sfert din zi o petrec romanii uitandu-se la TV, conform EBU – European Broadcasting Union, care publica un grafic de Ziua Internationala a Televiziunii – World TV Day.

Astfel, telespectatorii romani petrec in fata micilor ecrane aproape sase ore (5 ore si 46 de minute, mai exact), iar la polul opus este Islanda, cu doar o ora si 50 de minute in fata televizorului in fiecare zi), scrie paginademedia.

Cine se uita cel mai mult:

Romania este campioana, dar stau mult la televizor aproape toate tarile din zona estica: Romania, Ungaria, Ucraina, Rusia, Polonia, Serbia, Croatia, Grecia, Turcia. Singurele tari din centrul si vestul Europei cu consum mare de TV sunt Italia si Portugalia.

Cine consuma moderat:

Un consum mediu de TV au Franta, Germania, Marea Britanie, Cehia, Slovacia, Belarus, Lituania, Letonia, Bulgaria si Republica Moldova.

Loading...

Care sunt tarile care nu sunt dependente de TV:

Islanda (o ora si 50 de minute), Irlanda si cam toate statele din nordul Europei – Norvegia, Suedia, Finlanda, Danemarca, Olanda, Belgia, Letonia. Plus Austria si Elvetia.

In vara acestui an, Indexul Consumului de Televiziune din Romania (realizat de Mercury Research) arata ca sunt romani care stau si opt ore la televizor.

1 din 5 romani spunea ca petrece intre 4 si 6 ore zilnic in fata televizorului
1 din 10 romani declara ca sta la televizor peste 8 ore pe zi.

Indexul vorbea si de dotarea cu televizoare din Romania. Multe case au si patru televizoare:

19% dintre romani au un singur televizor in casa.
36% au declarat ca au doua televizoare in casa
28% dintre romani au trei televizoare in casa.
17% dintre consumatorii de TV din Romania au declarat ca detin 4 televizoare.

 

De altfel, situatia nu s-a schimbat prea mult in ultimii ani.

Sursa: Initiative

Doar cinci televiziuni conteaza pentru romani

Compania care masoara audienta televiziunilor in Romania, Kantar Media, are cuprinse in sistemul national national de masurare 62 de statii, insa doar cinci conteaza pentru telespectatorul roman.

Mai mult de jumatate dintre romanii care s-au uitat la televizor in luna octombrie au urmarit unul din cele cinci posturi: Pro TV, Antena 1, Kanal D, Romania TV si Antena 3. Practic, romanii prefera divertismenul livrat de primele trei si stirile produse de cele doua statii dedicate informatiei.

Pe primul loc in topul audientei generale este Pro TV, cu o medie de 718.000 de romani pe minut, fiind urmat de Antena 1, cu un rating mediu de 495.000 de persoane pe minut (toata ziua). Cel mai urmarit post de stiri in luna octombrie a fost Romania TV, care a adunat in medie pe minut 244.000 de telespectatori, urmata fiind de Antena 3 cu 201.000.

Nisa televiziunilor de stiri – Romania TV, Antena 3, B1 TV, Realitatea TV si Digi24 – a avut o cota de piata de 15,69%, la nivel national. Majoritatea audientei pe nisa de stiri TV este formata din persoane cu varste de peste 65 de ani, noteaza Adevarul.

 

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP