Stiri Romania

Soprana Adela Zaharia a castigat concursul OPERALIA PLACIDO DOMINGO! Este cel mai important concurs liric din lume!

Soprana Adela Zaharia a castigat premiul I la sectiunile OPERA si ZARZUELA ( categoria voci feminie) la prestigiosul concurs OPERALIA, initiat si patronat de PLACIDO DOMINGO.

Loading...

Adela Zaharia are 29 de ani si este solista la Deutsche Oper am Rhein din Dusseldorf. Reprezentanta a scolii de canto din Cluj Napoca ( studenta la clasa Marius Vlad), are deja o experienta de scena de peste 5 ani in teatrul german si contracte cu alte teatre europene.

Cu o voce de mare calitate, o atitudine plina de eleganta in scena, si o remarcabila capacitate de a crea si oferi emotie in interpretare, Adela Zaharia a cucerit un juriu extrem de exigent, din care au facut parte personalitati ale teatrului liric mondial dar si publicul prezent in spectaculoasa sala in care s-a desfasurat concursul.

Considerat ca o adevarata rampa de lansare pentru tinerii cantareti, OPERALIA, in acest an, a avut loc in Astana/Kazaksthan . Din cei 40 de concurenti selectati, in finala din 29 iulie au intrat 14. OPERLIA a mai avut doi castigatori romani: in 2010 tenorul stefan Pop iar in 2015 tenorul Ioan Hotea.

Sursa: radioromaniacultural

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP