Simona Halep s-a calificat fara emotii in sferturi la Doha!

578

Simona Halep a invins-o in doua seturi pe Sevastova, in optimile de finala ale turneului de la Doha. Simona, numarul doi mondial, s-a calificat fara emotii in optimile de finala ale turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3.113.000 dolari, miercuri, dupa 6-3, 6-0 cu rusoaica Ekaterina Makarova.

Halep (26 ani), care a revenit astfel cu dreptul dupa finala pierduta la Australian Open si dupa ce s-a recuperat in urma problemelor de la glezna, s-a impus intr-o ora si 11 minute in fata unei adversare de 29 de ani, care ocupa locul 36 in ierarhia mondiala.

Desi a avut probleme la serviciu, punand in teren prima minge doar in 50 la suta din cazuri, Halep a avut procentaje bune la punctele obtinute cu ambele servicii (72%, respectiv 55%).

Halep a inceput foarte bine si a condus cu 3-0, iar apoi cu 5-1, dar nu a reusit sa incheie setul imediat, pierzandu-si serviciul, pentru ca Makarova sa se apropie la 5-3. Halep a fructificat doar a treia minge de set (6-3), dupa ce a salvat o minge de break.

Simona a dominat actul secund categoric, dupa ce a salvat patru mingi de break in ghemul al doilea.

Halep are acum 4-2 cu Makarova in meciurile directe, Simona abandonand la precedenta confruntare, anul trecut, in sferturi la Washington.

Romanca si-a asigurat un cec de 33.750 dolari si 105 puncte WTA, iar in turul al treilea o infrunta pe letona Anastasija Sevastova (27 ani, 15 WTA), victorioasa cu 6-4, 6-1 in fata japonezei Naomi Osaka.

Halep are 5-3 cu baltica in confruntarile directe, ultimele patru meciuri incheindu-se cu victoriile sale, in minimum de seturi.

Sursa: Agerpres