Sanatate

Sigur nu stiai asta! Iata ce se intampla cu inima ta la doua ore de la o criza de nervi!

 

In cazul in care se intampla sa te enervezi destul de des, trebuie sa stii ca expresia “linisteste-te ca-ti sta inima” nu este departe de adevar. Citeste in continuare pentru a afla ce efect au crizele de nervi asupra inimii tale.

Loading...

Pericolul de infarct si accident vascular cerebral (AVC) creste considerabil la persoanele cu acest risc, in primele doua ore dupa un acces de furie, este concluzia unei echipe de la Universitatea Harvard, care a trecut in revista toate studiile publicate din 1966 asupra legaturii dintre accesele de furie si aparitia unor AVC, relateaza Le Figaro.

Rezultatele acestei meta-analize confirma ca aceasta asociere este reala. ‘Toate studiile arata ca exista un risc mai ridicat in primele doua ore dupa un acces de furie’ si, in functie de frecventa si intensitatea exploziilor de nervi, riscul poate fi si de cinci ori mai mare in privinta crizei cardiace, de sase in ceea ce priveste ruptura de anevrism cerebral si de trei ori mai ridicat in cazul AVC-ului ischemic (obstructia unei artere cerebrale).

Le Figaro subliniaza ca multe lucruri depind de fragilitatea initiala. Un tanar adult sanatos, sportiv si nefumator risca cu mult mai putin decat un adult varstnic cu probleme coronariene, un pacient a carui hipertensiune nu este bine controlata sau o persoana cu defibrilator cardiac.

Sfatul specialistilor pentru cei care se enerveaza usor este sa invete sa se controleze pentru a evita infarcturile si accidentele vasculare cerebrale.

Sursa: doctorulzilei.ro

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP