Stiri Romania

Seful Politiei Capitalei a demisionat! 22 de politisti sunt anchetati de Parchet!

Raportul sefului Politiei Romane, Bogdan Despescu, in cazul politistului-pedofil a fost trimis vineri la Guvern. Acest document de 11 pagini obtinut de Digi24 precizeaza ca seful Politiei Capitalei, Nicu Dragos Orlando, si un adjunct al acestuia, Marius Eugen Stefan, au demisionat.

In total, raportul arata ca 22 de politisti sunt anchetati de Parchet.

Este vorba despre politisti de la Sectia 22, acolo unde a ajuns cazul de agresiune sexuala din Sectorul 6, care sunt cercetati disciplinar si deferiti Parchetului pentru ca au raportat prea tarziu cele intamplate acum o saptamana.

Si 3 oameni de la Sectia 18, care s-a ocupat de cazul tentativei de viol din decembrie 2016, cand autor era tot Eugen Stan, sunt cercetati disciplinar si anchetati de Parchet. Este vorba despre fostul sef al sectiei de la acea data, ofiterul care a lucrat la cazul Stan si seful Biroului de Investigatii Criminale.

Loading...

In raportul lui Despescu, se arata ca nu a fost descoperita nicio neregula cu privire la seful Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei, Radu Gavris, a carui demisie a fost ceruta de Carmen Dan, ministrul de Interne, si care a preluat cazul Stan de la sectia 22.

In schimb, seful de la Brigada Rutiera, Victor Galceava, este cercetat disciplinar si anchetat si de Parchet. Si fostul sef al Brigazii Rutiere din 2016, Daniel Vasile, este cercetat disciplinar si de procurori.

Inclusiv adjunctul lui Despescu la IGPR, Marius Voicu, este cercetat disciplinar, pentru ca era seful Politiei Capitalei in 2016.

Chestorul Nicu Dragos Orlando a fost imputernicit sa exercite functia de director general al Politiei Capitalei in 26 septembrie 2017.

Dupa cazul politistului-pedofil, care a umblat liber zile intregi fara sa fie recunoscut de propriii colegi si sefi si dupa ce au iesit la suprafata chiar detalii ca acestia ar fi musamalizat dosare in care era cercetat in trecut, Carmen Dan a cerut demiterea sefului Politiei Romane. Tudose insa a respins cererea si a avut propria-i discutie cu Bogdan Despescu, anuntand in schimb ca nu mai vrea sa lucreze cu ministrul de Interne pentru ca l-a mintit.

Tudose a contestat si intentia ministrului Dan de demitere a sefului de la Serviciul Omoruri.

„Demiterea sefului de la Omoruri, care nu are AN-uri (dosare cu autori necunoscuti – n.red.) mi se pare exagerata. De ce nu a plecat consilierul ministrului care a fost coleg de tura sapte ani cu faptuitorul?”, a spus Tudose, miercuri seara, la Antena3.

Seful Executivului a promis atunci ca va face public raportul pe care il va primi.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP