Seful fortelor aeriene SUA in Europa: Prezenta in Romania va continua sa creasca!

475

„Prezenta rotationala” a fortelor aeriene americane in Romania va continua sa creasca, a anuntat generalul american Tod D. Wolters, comandantul fortelor aeriene ale SUA in Europa si Africa.

Intrebat daca SUA iau in calcul „o prezenta permanenta, o prezenta rotationala” a fortelor aeriene americane in Romania, generalul Wolters a raspuns: „Va puteti astepta ca prezenta rotationala cu efectivele Fortelor Aeriene SUA va continua sa creasca in Romania, asa cum s-a intamplat in ultimii ani”.

El a adaugat ca „mai multe schimburi cu fortele rotationale” vor avea loc in baza militara de la Mihai Kogalniceanu.

Generalul american Tod D. Wolters a vorbit si despre relatia „foarte puternica” pe care o are cu seful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane.

„Suntem foarte impresionati de imbunatatirea capabilitatilor voastre cu avioanele F-16 si asteptam sa vedem toate lucrurile minunate care se vor intampla cu fortele voastre aeriene si terestre in ceea ce priveste utilizarea rachetelor Patriot”, a mai spus generalul american.

Luna trecuta, ministrul Apararii, Mihai Fifor, declara ca doreste chiar o prezenta permanenta a militarilor americani la baza din judetul Constanta.

„Nu va ascund faptul ca noi am solicitat o prezenta permanenta pe model polonez a militarilor americani la baza de la Mihail Kogalniceanu si in ideea aceasta in care de pe Mihail Kogalniceanu facem operatiunile de politie aeriana, este firesc sa putem contribui la programul acesta de extindere a bazei”, a mai spus ministrul Fifor.

in ultimii ani, mii de militari romani si americani au participat la mai multe exercitii comune la baza de la Mihail Kogalniceanu, la unele dintre acestea fiind prezenti si militari din alte tari.

Tot de la baza militara de la Mihail Kogalniceanu au fost efectuate anul trecut misiuni de politie aeriana, scrie Digi24.