Se prefac, nu? Firea anunta ca a rezolvat problema caldurii in Bucuresti, dar zeci de mii de bucuresteni ingheata in apartamente!

232

Gabriela Firea a declarat ca avaria din sectoarele 2 si 3 a fost remediata si, astfel, cele 300 de blocuri afectate au acum apa calda si caldura. Declaratia a fost facuta in jurul pranzului, insa duminica noapte apartamentele din Sectorul 2 nu aceau cladura in continuare.

„Ati vazut ce au facut ieri? Ati vazut cu siguranta. Cu un cinism ingrozitor, administratorul Elcen, membru PNL Sectorul 1 a comandat o temperatura mult mai mare pentru agentul termic de la Elcen, catre Termoenergetica, fostul RADET. (…) S-a livrat cu 20 de grade mai mult intentionat, nu din greseala. (…) Au stiut ce provoaca. Au stiut ca vor ramane sute de locuri fara apa calda si caldura”, a declarat Gabriela Firea la Parlament.

Primarul Capitalei il someaza pe premierul Ludovic Orban sa spuna daca l-a tras la raspundere pe administratorul Elcen. Problema a fost rezolvata si, potrivit sursei citate, cele 300 de blocuri afectate au acum apa calda si caldura.

„Ei au facut asta politic, pentru ca totul se joaca politic. (…) Ce distruge PNL repara PSD, pentru ca PSD-ul duce greul. Si nu doar in Bucuresti, intreaga tara. Asa se intampla”, a spus Firea, citata de Mediafax.

Declaratiile Gabrielei Fira sunt mincinoase. Duminica noapte, pana la ora 23.00, apartamentele din zonele Sectorul 2 erau in continuare inghetate, alimentarea cu caldura era in continuare sistata.

Primarul Gabriela Firea a anuntat, sambata pe Facebook, ca depune plangere pentru sabotarea sistemului de termoficare deoarece angajatii ELCEN ar fi efectuat in mod intentionat o avarie grava, unde „s-a gresit cu 20 de grade mai mult”.

Acest lucru a dus la oprirea apei calde si a caldurii in Sectoarele 2 si 3, fiind afectate 300 de blocuri.

In replica, reprezentantii Elcen au spus ca Gabriela Firea incearca sa arunce vina pe companie pentru avariile din propria curte, iar problemele din sectoarele 2 si 3 au aparut din cauza retelei de termoficare aflate in responsabilitatea PMB si nu din cauza cresterii de temperatura: „Retelele de conducte au nevoie de reparatii urgente, nu de carpeli, insa PMB alege sa cheltuie sute de milioane de lei pe actiuni de imagine, targuri, festivaluri si iepurasi, ignorand cu buna stiinta problemele structurale. Mai mult decat atat, sistemul de termoficare din Bucuresti risca sa fie compromis iremediabil, pentru ca PMB nu isi onoreaza obligatiile de plata pentru agentul termic destinat populatiei”.