Scolile si gradinitele de stat din Bucuresti, dar si alte 10 judete din tara, inchise vineri!

548

Jumatate de tara va intra sub cod portocaliu de ninsori si vant puternic de joi seara. Din precautie, vineri vor fi inchise toate scolile si gradinitele de stat din Bucuresti, dar si alte 10 judete din tara. In Prahova, raman insa disponibile gradinitele cu program prelungit.

In Bucuresti a inceput sa ninga deja, deocamdata este in vigoare un cod galben de vreme rea si ninsori insemnate care a inceput la ora 15:00. De la ora 23 in jumatate de tara intra in vigoare codul portocaliu de ninsori abundente si viscol. Avertizarea meteo va fi valabil pana vineri la ora 15.

Primaria generala din Bucuresti a anuntat inchiderea tuturor scolilor si gradinitelor de stat. Cele mai multe gradinite si scoli private raman insa deschise. Pentru ca multi parinti s-au revoltat pe Facebook si au contestat aceasta masura, fiecare primarie de sector a venit cu o solutie pentru cei care nu au cu cine sa-si lase copii.

Sectorul 1 va gazdui copiii la gradinita numarul 248. Sectorul 2 pune la dispozitia parintilor Complexul Sfantul Pantelimon si Complexul Sfanta Maria. Atentie, aici copiii de gradinita nu vor avea paturi pentru dormit, iar parintii trebuie sa le pregateasca de acasa mancare.

Parintii din Sectorul 3 isi pot duce copiii prescolari la gradinita 239, iar pe scolari la Scoala 80. Pentru mancare trebuie sa plateasca 12 lei.

Cea mai generoasa oferta este in sectorul 4. 250 de locuri oferite la centrele multifunctionale si de zi. Centrele de zi ofera mancare gratuita.

Sectorul 5 a anuntat ca invatatorii, profesorii si educatorii vor veni la munca vineri, asa ca parintii isi pot aduce copii la scoli si gradinite, dar sa sune preventiv la institutiile de invatamant.

Sectorul 6 a pus la dispozitia parintilor un telefon la care sa ceara detalii despre scolile si gradinitele unde isi pot duce copiii.

Atentie, sunati la fiecare sector in parte daca vreti sa rezervati un loc pentru copil si, foarte important, sa aveti buletinul sau certificatul de nastere al copilului cand mergeti la centrul, scoala sau gradinita indicata.

In afara de Bucuresti sunt inchise scolile si in Ilfov, Calarasi, Ialomita, Olt, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Teleorman, Buzau si Dolj.