Stiri Romania

Scandalul oualor contaminate ajunge si in Romania!

1.000 de kilograme de galbenus de ou lichid contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, au fost gasite in Timis. Inspectorii DSVSA Timis au sechestrat o cantitate de 1.000 de kg de galbenus de ou lichid, produs contaminat cu Fipronil, provenit din Germania, actiune realizata conform alertei SRAAF, anunta ANSVSA.

“Lotul respectiv a fost retinut in depozitul unitatii unde fusese distribuit, nicio cantitate din acest produs nu a ajuns la comercializare. Cele 1.000 de kg vor fi neutralizate prin incinerare. Toate structurile teritoriale judetene sunt in alerta pentru a actiona in cel mai scurt timp, in cazul in care se vor primi noi notificari privind ouale contaminate cu Fipronil”, precizeaza ANSVSA.

Conform institutiei, Comisia Europeana a transmis tuturor statelor membre urmatoarea recomandare: “Este necesar ca toate statele membre sa fie vigilente in ceea ce priveste produsele utilizate pentru controlul acarianului rosu in unitatile de pasari pentru a se asigura ca nu au loc tratamente cu substante neautorizate”.

″intre ANSVSA si reprezentatii asociatiilor crescatorilor de pasari din tara noastra, exista un permanent schimb de informatii privind evolutia, la nivel european, a situatiei oualor contaminate cu Fipronil”, adauga ANSVSA, mentionând ca face deja activitati de control in fermele avicole.

ANSVSA mai spune ca monitorizeaza atent aceasta situatie si va informa permanent cu privire la noi elemente aparute in contextul alertei europene legate de ouale contaminate cu Fipronil.

Firma care a adus din Germania galbenusul de ou lichid contaminat cu Fipronil este din Timisoara si nu livreaza marfa decât in municipiu, produsele contaminate fiind sechestrate de catre inspectorii sanitar-veterinari dintr-un depozit frigorific inchiriat de aceasta firma, a declarat seful Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, Adrian Popa. El spune ca este important de mentionat ca marfa nu a plecat in reteaua comerciala.

Directorul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Timis, Adrian Popa, a declarat pentru News.ro ca inca de marti a primit o notificare prin sistemul rapid de alerta, iar inspectorii sanitar-veterinari au pornit imediat in control.

”Este vorba despre galbenus lichid de ou, deci nu de oua, provenit din Germania, adus in tara prin comert intracomunitar si care se afla intr-un depozit frigorific din Timisoara. Alaltaieri (marti – n.r.) am fost notificati prin sistemul rapid de alerta si imediat am luat legatura cu depozitul respectiv. Personalul s-a deplasat la fata locului, a identificat cantitatea de produs, iar mâine merge la incinerare. Este important de spus ca marfa nu a plecat in reteaua comerciala”, a declarat Adrian Popa.

Directorul DSVSA Timis a mai precizat ca galbenusul de ou lichid se afla in recipiente speciale si ca firma care l-a adus in tara functioneaza in Timisoara.

loading...
loading...
Spre TOP