Scad glicemia si stimuleaza productia de celule rosii din sange! Macesele remediul uitat de romani

984

Un remediu intens folosit de romani cu zeci de ani in urma este lasat deoparte desi proprietatile fructelor sunt de necontestat. Este vorba despre fructele de macese renumite pentru ca scad glicemia si stimuleaza productia de celule rosii din sange, fiind recomandate pacientilor cu diabet, anemie si boli ale sistemului nervos.

Macesele contin un adevarat concentrat de multivitamine, aproape ca nu exista niciun alt fruct cu atat de multe vitamine, combinate intr-un produs natural. Macesele sunt fructe exceptionale cu un continut foarte ridicat de vitamina C, vitamina B1 si B2, caroten si multe altele. Ele ajuta la raceli si amelioreaza procesele anti-inflamatorii. Ceaiul din macese poate fi folosit sub forma de comprese pentru ochii inflamati.

Decoctul de frunze actioneaza ca un analgezic in radiculita si crampe stomacale. Uleiul de macese este utilizat in tratarea fisurilor mameloanelor la femeile care alapteaza, ranile cauzate de escare, ulcere trofice, dermatita. Semintele fructelor au efect coleretic, diuretic si antiseptic. Fructele de macese scad glicemia si stimuleaza productia de celule rosii din sange, fiind recomandate pacientilor cu diabet, anemie si boli ale sistemului nervos.

Decoctul de macese trateaza sangerarile interne, urinarea dificila, inflamatia cronica a rinichilor, deficitul de vitamine, ranile si ulcerele. Ceaiul de macese intareste imunitatea si ofera energie, reducand severitatea si incidenta racelilor.

sursa: RADOR