Satul din Romania care face senzatie printre turisti! Este singurul circular din Romania!

1058

Charlottenburg, sarlota, asa cum mai este cunoscut singurul sat circular din Romania, atrage tot mai multi turisti, acestia fiind fascinati de frumusetea locului.

Declarat monument istoric de Ministerul Culturii, frumoasa asezare aflata la 40 de kilometri de Timisoara reprezinta unul dintre punctele de atractie turistica vizitata tot mai des de turisti in ultima perioada, cu totii fiind sedusi de satul circular.

Charlottenburg este singurul sat rotund din Romania, facand parte din comuna Bogda si se afla intre orasele Timisoara si Arad, intr-o regiune unde relieful este dominat de dealuri acoperite de paduri, de campii si de pasuni.

Localitatea a fost infiintata in anul 1771, in timpul celui de-al doilea val de colonizari germane, perioada in care in fruntea Imperiului Habsburgic se afla imparateasa Maria Tereza. Cu cateva decenii inainte, in anul 1718, Imperiul Otoman pierduse Banatul in favoarea Imperiului Habsburgic. Pentru a-si intari stapanirea in zona, austriecii au colonizat in aceasta regiune emigranti germani, in trei perioade numite ”convoaiele svabilor”, scrie libertatea.

Satul a fost intemeiat cu 32 de familii venite din spatiul german, iar constructia lui a fost coordonata de Carl Samuel Neumann Edler von Buchholt, functionar la oficiul sarii din Lipova, care a gandit asezarea in plan circular, cu diametrul interior de 210 metri.