Stiri Romania

Rusia inspecteaza o instalatie militara din Romania! Expertii militari rusi se tem de puterea rachetelor americane!

Experti rusi inspecteaza astazi o instalatie militara din Romania, in conformitate cu prevederile Documentului de la Viena privind masurile de crestere a increderii si securitatii in spatiul OSCE, potrivit unui anunt facut de seful Centrului rus pentru reducerea amenintarilor nucleare, Serghei Rajkov.

Loading...

„Inspectia va avea loc pe data de 28 martie 2017 si va dura o zi“, a declarat oficialul rus, citat de agentia de stat Tass.

„O inspectie de acest fel are drept scop verificarea informatiilor privind fortele de aparare si planurile referitoare la desfasurarea principalelor categorii de armament si tehnologii“, a adaugat el. Rajkov nu a precizat locul desfasurarii inspectiei.

Documentul de la Viena privind masurile de crestere a increderii si securitatii in spatiul OSCE, adoptat in 2011, prevede realizarea de schimburi de informatii in domeniul apararii intre statele membre, incluzand inspectii si trimiterea de observatori militari. Astazi, un alt oficial militar rus s-a aratat deranjat de patrulele desfasurate de americani in Marea Neagra, considerand ca reprezinta o amenintare pentru securitatea Rusiei.

„Mobilizarea de baze americane in Europa, navele dotate cu sisteme antiracheta (desfasurate, n. red.) in mari si oceane in apropierea teritoriilor ruse creeaza un important potential ascuns in vederea unui eventual atac nuclear contra Rusiei“, a declarat adjunctul sefului Biroului general operational al Statului Major Rus, generalul Viktor Poznihir. Tentativa Statelor Unite de a avea avantaj fata de Rusia si China submineaza sistemul de securitate la nivel mondial, mai spune Poznikhir. Expertii militari rusi estimeaza ca Statele Unite vor avea, la orizontul lui 2020, pana la 1.000 de rachete interceptoare la dispozitia sa, ceea ce ar fi o amenintare pentru capacitatea balistica a Rusiei, noteaza portalul pro-Kremlin Sputnik, potrivit Adevarul.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP