Romanul care i-a infruntat pe teroristii de la Londra a fost dat exemplu de Theresa May!

652

Premierul britanic Theresa May l-a mentionat in discursul tinut in Parlament la prezentarea strategiei de iesire din UE pe brutarul roman care a ripostat in timpul atacului din 3 iunie de la Londra salvand vietile unor trecatori.

Momentul emotionant a intervenit in timp ce premierul sublinia ca isi doreste ca Marea Britanie sa pastreze un parteneriat strans cu Uniunea Europeana, multumind partenerilor europeni pentru solidaritatea aratata dupa atacurile teroriste care au marcat tara sa in ultimul timp.

„Cetateni din toata Europa au fost ucisi si raniti in aceste atacuri. Dar am vazut asemenea cetateni stand stransi uniti in cele mai emotionante moduri. La London Bridge am vazut un bancher spaniol pierzandu-si viata in mod tragic in timp ce incerca sa salveze o femeie atacata. Si am vazut un brutar roman luptand cu teroristii si adapostindu-i pe londonezi in brutaria lui.

Aceste momente de eroism arata cum, in loc sa ne dezbine, aceste atacuri nu fac decat sa consolideze unitatea noastra”, a declarat premierul Theresa May, conform discursului oficial publicat pe site-ul Guvernului.

De altfel, faptele de eroism care l-au facut celebru pe romanul Florin Morariu au fost recunoscute si de printul Harry al Marii Britanii. Acesta a vizitat piata istorica Borough Market chiar a doua zi dupa redeschiderea ei in urma atacului terorist de la Londra in care au murit 8 oameni.

Printre cei pe care i-a salutat au fost si colegii de munca ai romanului Florin Morariu, eroul salvator care a ripostat in fata atacatorilor. Romanul nu se afla acolo in acea zi.

Premierul Theresa May a reusit sa constituie un nou guvern ca urmare a acordului istoric incheiat cu politicienii din Irlanda de Nord, dupa rezultatele slabe inregistrate la ultimul scrutin.

Theresa May a prezentat Parlamentului proiectul de buget si programul de negocieri pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.