Romanul care a schimbat legile din Statele Unite, dupa ce a dat o spargere la o banca din Los Angeles! S-au tras peste 2.000 de gloante!

730

In anul 1997, Emil Matasareanu, impreuna cu Larry Phillips Jr, a dat o spargere la o banca din Los Angeles. Acestia au fost incoltiti de catre 300 de politisti, insa au reusit sa paraseasca banca pentru ca erau inarmati cu arme de asalt, in timp ce agentii aveau pistoale. Cei doi banditi au fost insa anihilati de trupele SWAT.

In anul 1974, familia Matasareanu avea sa se stabileasca in Los Angeles, California. Micul Matasareanu a avut o viata grea la scoala. Ceilalti elevi il agresau adesea din cauza greutatii sale si a accentului.

Dupa divortul parintilor, adolescentul a fost arestat in mai multe randuri din cauza infractiunilor pe care le-a facut. in anul 1983, Matasareanu s-a inscris la Facultatea de Inginerie Electronica din cadrul Institutului de Tehnologie De Vry. Acolo a fost si locul unde romanul a reusit sa-si faca primii prieteni.

In anul 1987, Matasareanu a absolvit facultatea. El a devenit interesat de arme de foc, fiind vazut adesea curatand tot felul de pistoale. Acesta avea probleme cu nervii, avand de dat socoteala in fata politistilor dupa ce l-a batut pe un vecin al carui caine a intrat pe peluza lui. in cursul anului 1989, Matasareanu avea sa-l intalneasca pe Larry Eugene Phillips Jr, cei doi devenind buni prieteni. Acestia au inceput sa comita tot felul de faradelegi, totul culminand cu o spargere bancara data in 1997 la o banca din Los Angeles. Cei doi talhari inarmati pana in dinti au avut o confruntare violenta cu membrii Departamentului de Politie din Los Angeles, in dimineata zilei de 28 februarie 1997. Cei doi faptasi au fost ucisi, 12 ofiteri de politie si opt civili au fost raniti, iar numeroase vehicule au fost distruse. intre talhari si politisti au fost trase circa 2.000 de focuri de arma.

Emil Matasareanu si Larry Phillips Jr au intrat in filiala North Hollywood Bank of America la ora 09.17, cu intentia de a o jefui. Cand au iesit din banca ei au fost implicati intr-un schimb de focuri cu politistii din Los Angeles. Cei doi talhari au incercat sa fuga, Phillips pe jos, iar Matasareanu cu masina cu care s-au deplasat la banca. Schimbul de focuri dintre banditi si politisti s-a desfasurat pe o strada din apropierea bancii si s-a oprit abia atunci cand Phillips a fost impuscat mortal. Matasareanu a fost si el ucis de ofiteri, la trei blocuri distanta.

Cei doi talhari erau banuiti de jefuirea a altor doua banci, precum si a doua vehicule blindate. La vremea respectiva, politistii americani erau dotati doar cu pistoale, in timp ce Matasareanu si Phillips erau inarmati cu arme automate. in plus, talharii aveau armuri ce le acopereau in intregime corpul, astfel ca multe gloantele trase de catre politisti nu au reusit sa-si atinga tinta. Cei doi au fost opriti de o echipa SWAT, al carei membri erau dotati cu arme de mare putere. Incidentul a declansat o dezbatere in Statele Unite ale Americii asupra necesitatii ca ofiterii de patrulare sa aiba in dotare arme automate, pentru a putea fi pregatiti pentru situatii similare in viitor. Un ofiter a spus atunci ca nu au avut cum sa-i opreasca pe talhari deoarece acestia aveau arme automate, iar ei doar niste simple pistoale. Dupa acest grav incident, in masinile de patrulare, politistii au primit si arme automate. Jaful comis de Matasareanu si Phillips este considerat unul dintre cele mai lungi si mai sangeroase evenimente din istoria Politiei americane. Cele doua parti ar fi tras in total undeva la 2.000 de focuri de arma.

Sursa: Adevarul