Stiri Romania

Romanii vor putea calatori in SUA fara vize! Avem un orizont de timp de 1-2 ani pentru ridicarea vizelor!

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, estimeaza un orizont de timp de 1-2 ani pentru ridicarea vizelor necesare romanilor care vor sa calatoreasca in Statele Unite.

“Am avut doua intaniri de lucru cu expertii americani. Am avut o intalnire in 3, in aprilie, la Bruxelles – Comisia, Romania si SUA – si lucram in continuare la punerea in aplicare a unei declaratii comune care a fost adoptata de SUA si UE privind programul de implementare a ridicarii vizelor pentru cele cinci tari care nu beneficiaza de acest regim. E un orizont de timp de 1-2 ani”, a declarat Teodor Melescanu, conform Digi24.

Guvernul Statelor Unite a adoptat relativ recent un nou chestionar pentru solicitantii de viza din intreaga lume. Acestia trebuie sa furnizeze informatii personale despre ultimii 15 ani.

Regulile adoptate in 23 mai de Biroul pentru Management si Buget permit consulatelor sa ceara de la cei care vor vize numerele tuturor pasapoartelor detinute anterior, mesajele in mediile sociale online din ultimii cinci ani, adresele de e-mail si numerele de telefon din aceeasi perioada si informatii biografice privind ultimii 15 ani, inclusiv adresele, locurile de munca si calatoriile.

Un oficial din Departamentul de Stat a explicat ca se vor cere informatii suplimentare daca trebuie confirmata identitatea unei persoane sau pentru verificari mai riguroase legate de securitatea nationala.

Masurile sunt in concordanta cu promisiunea presedintelui Donald Trump ca va spori securitatea Statelor Unite si va intari controalele la frontiere. Criticii afirma ca noile chestionare sunt excesiv de dificile, vor duce la intarzieri in procesarea cererilor de viza si vor descuraja studentii si oamenii de stiinta care vor sa intre in SUA.

Raspunsurile la intrebari sunt voluntare, dar formularele chestionarelor avertizeaza ca refuzul de a furniza informatiile cerute poate intarzia sau impiedica procesarea cererilor de viza.

loading...
loading...
Spre TOP