Stiri Romania

Romanii de succes cu care tara se mandreste in afara granitelor! Carierele lor au devenit repere internationale!

Romania nu a exportat doar capsunari in afara tarii, ci si o multime de romani care s-au facut remarcati prin carierele stralucite in Occident.

Iata cateva dintre povestile de succes ale acestora.

Loading...

Rada Mihalcea, premiata de Barack Obama
Clujeanca Rada Mihalcea (42 de ani) preda la Universitatea din Michigan, SUA, una dintre cele bune din lume. A plecat in Statele Unite ale Americii dupa absolvirea Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca si a obtinut doua titluri de doctor, unul in Calculatoare, la Universitatea Southern Methodist din Dallas, si altul in Linvgistica, la Universitatea Oxford. in 2010 a fost inclusa in top 100 cercetatori in domeniul inteligentei artificiale din Statele Unite, distinctie primita din partea presedintelui american Barack Obama. A lucrat pentru Google, Microsoft si Samsung in proiecte care i-au adus recunoastere si premii. in 2010 a primit Premiul Academiei Romane, acordat pentru merite in stiinta si Tehnologie. Anterior, Rada Mihalcea a aparut in editia 2008-2009 a anuarului „Who’s Who of American Women“, publicatie care reuneste cele mai importante femei din SUA, din toate domeniile. Rada Mihalcea a studiat inteligenta artificiala si a realizat programe prin care calculatoarele proceseaza, in engleza, diverse date, in functie de proiectul la care lucreaza. Munca ei aduce informatica la granita cu sociologia si psihologia, scrie Adevarul.

Florin Bilbiie – macroeconomist la Sorbona
Florin Bilbiie (40 de ani) este profesor de macroeconomie la Universitatea din-Sorbona si la scoala de Economie din Franta. Originar din Campina si absolvent al Academiei de Studii Economice Bucuresti, a plecat din tara in urma cu 15 ani. A obtinut masterate la Oxford, Warwick si Bucuresti si un doctorat la Institut European din Florenta, cu cel mai mare punctaj din istoria institutiei. A predat la Universitatea Oxford si a lucrat in cercetare la Biroul National Economic din Cambridge. A facut cercetare si la Harvard. Teza sa de doctorat, distinsa cu Premiul „Rotary Europa”, pentru cea mai buna teza in perioada 2003-2007, propune un nou model de analiza macroeconomica.

Sabina Aldea Gault, cariera de succes
Sabina Aldea Gault, o tanara de 35 de ani, din Pitesti, a reusit sa-si faca o cariera de exceptie in America. A plecat sa traiasca visul american cand avea doar 19 ani, si a devenit manager al unei agentii de relatii publice cu birouri in mai multe state ale SUA. Sabina Aldea Gault conduce una dintre cele mai apreciate agentii de relatii publice din SUA, numita Konnect Agency, cu sediul la Los Angeles. Succesul firmei ei este cu atat mai remarcabil cu cat industria de relatii publice in America este una foarte dura, cu zeci de mii de companii de profil. Absolventa magna cum laude a prestigioasei Universitati Berkeley, din California, Sabina este considerata de presa de specialitate una dintre stelele in ascensiune in PR, iar CNN, „The New York Times“, „The Wall Street Journal“ si „Forbes“ au scris in termeni laudativi despre ea si despre agentia pe care o conduce.

Olimpicul din Vaslui, recrutat de Microsoft
Mircea Trifan a fost unul dintre elevii de exceptie din Vaslui, multiplu medaliat la concursurile si olimpiadele scolare de informatica. Mircea Trifan a absolvit liceul in anul 2014, obtinand la Bacalaureat cea mai mare medie din scoala, cu 10 la Matematica si Informatica. in acelasi an, Mircea a fost medaliat cu argint la Olimpiada Nationala de Informatica. A fost admis la Facultatea de Matematica si Informatica din cadrul Universitatii Bucuresti. inca din primul an de studentie, olimpicul vasluian a fost ofertat de mai multe firme de software din Bucuresti. Dupa o experienta in cadrul companiei Ubisoft din Bucuresti tanarul s-a mutat la Washington, fiind recrutat de compania Microsoft. Inovatiile lui Raul Oaida Raul Oaida (23 de ani) a aras atentia presei internationale dupa ce a construit un motor cu reactie adaptabil pentru biciclete si o masina din piese Lego, propulsata cu ajutorul unui sistem bazat pe folosirea aerului comprimat. El a devenit cunoscut in 2012, cand a anuntat o alta performanta: a lansat pana la altitudinea de 30.000 de metri o naveta spatiala in miniatura creata din piese Lego. Naveta a fost atasata unui balon cu heliu pe care era fixata si o camera video. Raul ar fi vrut ca lansarea sa aiba loc in Romania, dar l-a impiedicat birocratia din Romania, astfel ca experimentul sau a avut loc in Germania. Fostul elev al Colegiului National Decebal din Deva s-a mutat in New York unde isi continua proiectele stiintifice.
Luminita Saviuc – „Fata care aduce fericire”
In aprilie 2012, celebra platforma media americana Huffington Post a publicat articolul motivational „15 lucruri la care trebuie sa renunti pentru a fi fericit“, semnat de „Purpose Fairy”, o tanara pe numele sau Luminita Saviuc, stabilita in Statele Unite ale Americii din anul 2007. inceputul textului era promitator: „Te tii cu dintii de atat de multe lucruri care iti cauzeaza durere, stres si suferinta. Vei invata cum sa renunti la ele si vei imbratisa schimbarea“. Articolul bloggeritei originare din Suceava a fost distribuit de peste 1,2 milioane de ori. Romanca a devenit autorul celui mai citit material motivational din lume, fiind numita „fata care aduce fericire pe intreaga planeta”.

Ciprian Costin (29 de ani) si-au cladit o cariera in lumea elitelor muzicale de la Hollywood. Este dirijor, compozitor, pianist, producator si specialist in IT, insa cel mai mare succes l-a inregistrat cu show-ul „The Masterpice Experience“, ce combina intr-un mod spectaculos arta cu tehnologia. Tanarul originar din Iasi, a fost pasionat din copilarie de muzica si matematica. A fost sef de promotie in liceu si a terminat doi ani de liceu intr-unul singur, fiind nevoit sa dea 30 de examene in doua luni. A urmat apoi doua facultati in paralel, Universitatea de Arte „George Enescu“ si Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, iar din 2009 a parasit Romania, dupa ce a castigat un green card la Loteria Vizelor: A fost acceptat la sase institutii de specialitate din SUA unde se studiaza muzica de film si a absolvit cursurile Berklee College of Music, una dintre cele mai prestigioase universitati de muzica contemporana din lume. in acelasi timp, ieseanul a lucrat pentru Microsoft. Banii economisiti i-a investit in show-ul „The Masterpice Experience“, a carei premiera a avut loc in Romania, in 2013. Spectacolele de la Iasi si Bucuresti au fost vizionate de aproape 10.000 de spectatori.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP