Romanii blocati la Londra, sfatuiti sa revina maine pe aeroport! Ambasadorul Mihalache: Statul roman este responsabil de relatia cetatenilor sai cu autoritatile, nu cu meteorologia!

453

Cei peste 100 de pasageri romani ai cursei Luton Londra-Cluj au fost sfatuiti sa isi faca rezervare pentru un alt zbor si sa revina luni, dupa ce vremea a oprit zborurile la sol. Ambasadorul Dan Mihalache a revenit si a anuntat ca un consul va merge sa discute cu oamenii.

„In mod exceptional, un consul se va deplasa la Luton, este vorba despre doua curse Wizz Air, pentru a discuta cu cetatenii si nu stiu cu cine, si cu companiile aeriene, ca (sic!) cu altcineva nu are cu cine, ca nu au problema cu autoritatile.

Imi mentin insa punctul de vedere: aceste lucruri nu sunt de competenta ambasadei si a consulatului, pentru ca noi avem alta misiune si nu suntem un fel de babysitteri publici, care trebuie sa facem tot felul de lucruri care tin de relatiile private”, a declarat Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra.

„Au o problema cu autoritatile? Asta e o problema a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate intampla si mie ca ambasador. Cred ca oarecum am ajuns cam departe cu aceasta discutie cu asistenta consulara, cu lucruri care se intampla si care tin de cum zboara avioanele in lume.

Ma interesez asupra acestui subiect, dar va spun ca nu voi da nicio asistenta nimanui caruia i s-a anulat zborul din motive meteorologice. Statul roman este responsabil de relatia cetatenilor sai cu autoritatile, nu cu meteorologia”, spunea Mihalache.

Pasagerii romani, aflati in cursa care trebuia sa plece duminica, la ora 7:40 de pe aeroportul Luton din Londra spre Cluj, au fost anuntati ca zborul este amanat din cauza zapezii.