Romania pierde meciul de baraj cu Polonia din Cupa Davis si rateaza revenirea in Grupa 1!

516

Confruntarea cu Polonia din Cupa Davis s-a incheiat cu un esec pentru sportivii romani. Romania a ratat, duminica, promovarea in Grupa I valorica (al doilea esalon mondial) din zona Europa-Africa, desi a condus cu 2-1 dupa meciul de dublu. Echipa masculina de tenis a Romaniei a fost invinsa in final de Polonia cu scorul de 3-2.

Adrian Ungur, locul 675 ATP, a fost invins, duminica, scor 6-3, 6-2, de Kamil Majchrzak, locul 188 ATP, in ultimul meci al confruntarii de Cupa Davis dintre Romania si Polonia, astfel ca intalnirea s-a incheiat cu scorul de 2-3. Polonezii au promovat in Grupa I a Zonei Euro-africane a Cupei Davis, iar Romania va continua si in 2019 in Grupa a II-a.

Adrian Ungur (33 ani, 674 ATP) s-a inclinat intr-o ora si 20 de minute in fata tanarului Kamil Majchrzak (22 ani, 187 ATP). Polonezul a reusit mai multe puncte pe serviciul al doilea fata de Ungur, un alt plus fiind la mingile de break, la care romanul a transformat una din sase, iar adversarul 4 din 9, relateaza Agerpres.

Majchrzak castigase si prima sa confruntare cu Ungur, in 2016, la Casablanca, in primul tur, cu 7-5, 6-3.

In primele meciuri de simplu, desfasurate sambata, Marius Copil l-a invins pe Kamil Majchrzak cu 6-2, 6-4, iar Hubert Hurkacz l-a intrecut pe Adrian Ungur cu 7-6 (3), 7-5. Duminica, perechea Florin Mergea/Horia Tecau a invins redutabilul cuplu Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3. Marius Copil nu a reusit sa isi confirme statutul de favorit in fata lui Hubert Hurkacz, care s-a impus cu 6-3, 6-4.

Adrian Ungur, locul 675 ATP, a declarat, duminica, dupa intalnirea Romania – Polonia, ca meciul cu polonezul Kamil Majchrzak a fost ultimul pentru el in Cupa Davis si regreta ca nu l-a castigat. El a precizat ca se va retrage din activitate dupa turneul challenger de la Sibiu.

„N-am reusit sa castig acest meci, care a fost ultimul al meu in Cupa Davis, si regret ca nu s-a intamplat tocmai din acest motiv. Am avut o gramada de sanse sa fac break-uri, mai ales in primul set, dar nu le-am fructificat”, a spus Ungur.