Romania, pe lista tarilor amenintate de Kremlin! Rusia anunta represalii pentru toate statele care au expulzat diplomati rusi!

571

Oficialii de la Moscova replica dur la decizia de expulzare a diplomatilor rusi luata de 17 state, printre care si Romania, dupa otravirea fostului spion Serghei Skripal.

Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Afacerilor Externe, a anuntat luni seara la postul oficial de televiziune Rossia 1 ca vor fi luate masuri impotriva fiecarei tari care a expulzat diplomati ai Kremlinului. „Vor exista replici pentru tot ceea ce am vazut azi. Se vor lua masuri corespunzatoare in cazul fiecarei tari, atat in ceea ce priveste expulzarea diplomatilor, cat si inchiderea Consulatului General din Seattle”, a spus Zaharova, citata de TASS.

Ea a continuat precitand ca diplomatia rusa era pregatita pentru un astfel de scenariu. „Ne-am dat seama dupa summit-ul UE ce urmeaza si, desigur, ne-am pregatit”, a afirmat Zaharova, referandu-se la Consiliul European de la sfarsitul saptamanii trecute de la Bruxelles, la care a participat si Klaus Iohannis si in care liderii Uniunii s-au raliat guvernului britanic in a acuza Rusia pentru otravirea lui Serghei Skripal.

Maria Zaharova (foto jos) a mai sugerat ca „adevaratul beneficiar al situatiei” ar fi Statele Unite, care ar fi „pus in scena” criza diplomatica.

si ambasadorul rus la Washington, Anatolii Antonov, a firmat ca Statele Unite urmaresc sa declanseze o „confruntare” pentru a „distrage atentia de la problemele lor interne” si ca ar exista un plan comun al americanilor si britanicilor carora nu le place ideea unei „Rusii puternice”.

Deja diplomatia rusa a lansat amenintari la adresa unora dintre statele care au expulzat reprezentanti ai Moscovei, de pilda Macedonia. „Este un gest nejustificat si fara precedent in relatiile ruso-macedonene iar responsabilitatea pentru toate consecintele care vor urma este in intregime a partii macedonene” a transmis pe Twitter ambasada Rusiei la Skopje, noteaza stirileprotv.