Stiri Romania

Romania a devenit tara de tranzit pentru migrantii care vor sa ajunga in Vest! Cati refugiati sunt cazati in tara!

De la o saptamana la alta, Romania devine un punct tot mai important pe harta migrantilor, care vor sa ajunga in vestul Europei.

Sunt tot mai multi straini care incearca sa treaca ilegal frontiera. Multi au fost prinsi la Timisoara, unde vin din centrele de refugiati din tara. Mai nou, ca sa ajunga la frontiera, unii iau taxiul si le cer soferilor sa ii lase cat mai aproape de fasia verde.

11 migranti din Irak, Iran, Afaganistan si Siria – intre care si 4 copii – au fost depistati recent de politistii locali pe o strada, la iesirea din Timisoara spre vama Moravita. Nici unul nu vorbea limba engleza, iar agentii abia s-au inteles cu ei. Intrasera in Romania cu cateva ore inainte din Serbia si asteptau momentul potrivit sa plece spre vestul Europei. Ei au sustinut ca au ajuns la Timisoara cu taxiul.

Loading...

De altfel, autoritatile romane sustin ca taxiurile sunt folosite de multi refugiati ca sa ajunga la granita. Din aceasta cauza, politistii de frontiera au sporit controalele si verifica aproape toate masinile care transporta persoane in regim de taxi.

Numai la Nadlac au fost depistate intr-o singura zi 8 refugiati din Irak si Iran. Se urcasera intr-un taxi din Arad si ii cerusera soferului sa ii duca la granita – pe care voiau sa o traverseze ilegal.

Metoda a fost folosita si de o suta de solicitanti de azil care au parasit centrele din tara si au fost prinsi saptamana trecuta la Timisoara. in asteptarea momentului potrivit pentru a trece granita, strainii se cazasera la o pensiune din oras unde i-au si gasit politistii.

in ultima luna, patrulele de politie au depistat 85 de straini – care dormeau pe strazile din Timisoara. Majoritatea erau solicitanti de azil si fusesera anterior cazati in centrele din Giurgiu si Galati.

Dana Seracin, purtator de cuvant Politia Locala Timișoara: “Unii dintre ei au fost depistati dormind, odihnindu-se in parcuri. Erau constituiti in grupuri, deci probabil ca venisera impreuna, in Timisoara. Existau printre ei si minori, din cei 85 de migranti depistati, 20 sunt minori, de la un an si jumatate pana la 17 ani.”

in centrele de refugiati din tara sunt cazati acum peste 1500 de straini.

Sursa: stirileprotv

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP