Reactia Rusiei dupa ce avioane militare americane si britanice au fost trimise in Romania

6594

Rusia va consolida capacitatile militare ofensive in Districtul militar sudic in scopul neutralizarii amenintarilor la adresa sigurantei nationale, anunta Serghei Soigu, ministrul rus al Apararii, explicand ca este vorba de o reactie fata de suplimentarea capabilitatilor NATO in Romania.

„In actualele circumstante, Rusia este nevoita sa adopte masuri simetrice pentru eliminarea amenintarilor emergente la adresa securitatii nationale, sa aplice masuri cu rolul descurajarii strategice si sa consolideze capacitatile de lupta in Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Soigu.

Potrivit oficialului rus, citat de site-ul agentiei Tass, 16 avioane militare americane si britanice au fost trimise cu statut permament in Romania incepand din aprilie, scrie ziare.com.

Incepand de anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoastere in zona frontierelor sudice ale Rusiei. In plus, a argumentat Serghei Soigu, exercitii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent in partea de vest a Marii Negre.