Stiri Romania

Protestele din Romania, in presa internationala: Zeci de mii de oameni au iesit in strada, in Capitala si in alte zeci de orase!

Presa internationala a scris, duminica seara, despre protestele de la Bucuresti si din tara fata de proiectele de modificare a legilor justitiei. Zeci de mii de romani s-au strans la Bucuresti si in alte orase din Romania, duminica, pentru a protesta fata de aceste modificari, anunta agentia Reuters.

“Hotii, Hotii”, au strigat protestatarii in fata sediului Guvernului, 30.000 de persoane adunandu-se in Bucuresti iar alti 20.000 in alte 70 de orase, noteaza sursa citata.

Euronews a precizat ca la protestele din Bucuresti au participat 20.000 de oameni, fiind nemultumiti de propunerile de modificare a legilor justitiei.

”Procurorii au investigat in ultimii zece ani sute de oficiali, inclusiv fosti prim-ministri, in cadrul eforturilor anticoruptie. Reforma judiciara propusa de putere a fost criticata de Comisia Europeana, diplomati straini si de mii de magistrati”, potrivit Euronews.

Agentia de presa Reuters a precizat ca, in total, aproximativ 50 de mii de oameni au manifestat in Bucuresti si in alte orase din tara, iar manifestantii i-au numit pe guvernanti ”hoti”.

Loading...

Potrivit Deutsche Welle, romanii au iesit in strada pentru a protesta impotriva planului de a reduce puterea Directiei Nationale Anticoruptie, amintind ca este pentru a doua oara in acest an cand propunerile de modificare a legilor justitiei trezesc nemultumirea oamenilor.

si Associated Press scrie despre protestele de la Bucuresti si din majoritatea marilor orase din Romania.

„Protestatarii, care au avut un mic conflict cu fortele de ordine, au numit partidul de guvernamant drept „ciuma rosie”, mii de persoane adunandu-se pe strada la Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Sibiu si Constanta”, a precizat agentia.

Anca Preoteasa, in varsta de 28 de ani, care lucreaza in vanzari, acuza Guvernul ca vrea sa preia controlul „asupra sistemului de justitie pentru a-si rezolva problemele legale, dar nu vom accepta asta”, scrie AP, stirea fiind preluata si de Washington Post.

si AFP si Belga au transmis informatii despre manifestatiile din Romania, unde mii de persoane au manifestat impotriva guvernului de stanga, acuzat ca se opune luptei anticoruptie.

Mii de oameni au protestat, duminica seara, in Bucuresti si mai multe orase din tara, reuniti sub sloganul ”#Ati reusit, ne-ati unit”, mobilizarea facandu-se pe retelele de socializare.

Peste 40 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical si Cartel Alfa ai chemat romanii sa ceara in strada retragerea legilor Justitiei, respingerea in Parlament a Ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului.

Protestele au fost anuntate pentru duminica in Bucuresti si in aproape 80 de orase, precum si in strainatate, la Milano, Zurich, Birmingham si Paris.

 

 

 

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP