Stiri Romania

Printul Charles isi incepe vizita oficiala in Romania! Klaus Iohannis il va decora pe mostenitorul Coroanei Britanice!

Printul Charles al Marii Britanii isi incepe, miercuri, vizita oficiala de trei zile in Romania. In prima zi a vizitei, Printul de Wales va fi decorat de presedintele Klaus Iohannis cu Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce.

Vizita in Romania este prima din turneul european pe care mostenitorul Coroanei Britanice il incepe miercuri si il va incheia in 6 aprilie. Printul Charles se va afla in Romania pana vineri.

Loading...

Miercuri, mostenitorul Coroanei Britanice va fi primit la Palatul Cotroceni de catre presedintele Klaus Iohannis, care il va decora cu Ordinul National ”Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce, intr-o ceremonie care va avea loc la Salonul Cerchez de la Muzeul Cotroceni.

Presedintele si printul vor avea convorbiri tete-a-tete si convorbiri cu membrii delegatiilor.

Potrivit Administratiei prezidentiale, discutiile vor viza dezvoltarea si aprofundarea relatiei de Parteneriat Strategic dintre Romania si Marea Britanie, inclusiv in domeniul securitatii, evolutia relatiilor dintre cele doua tari in perspectiva Brexit, cu accent pe situatia comunitatii romanesti din Marea Britanie, precum si ampla activitate caritabila desfasurata in Romania de Printul de Wales.
Klaus Iohannis si Printul Charles s-au mai intalnit, la Palatul Cotroceni, in mai 2015 si mai 2016, in cadrul unor vizite private ale mostenitorului Coroanei Britanice.

Aceasta este cea de-a doua vizita oficiala in Romania a Printului Charles, din 1998 si pana in prezent.
Printul Charles detine doua proprietati in Romania: una in Valea Zalanului (judetul Covasna), care este deschisa turistilor, si o alta in satul Viscri (judetul Brasov). Casa de la Viscri este si sediul Fundatiei Printul de Wales, unde este deschis un Centru de Pregatire de care benecifiaza ucenici, mesteri artizani, studenti si arhitecti din intreaga tara.

Turneul european pe care Printul de Wales il incepe miercuri include si vizite in Italia si la Vatican, in perioada 31 martie – 5 aprilie, apoi o vizita in Austria, la Viena, in perioada 5-6 aprilie.

loading...
loading...
Loading...
Spre TOP