Prin aceste simptome, organismul tau te roaga sa renunti la paine!

663

 

Paine este poate cel mai indispensabil aliment, dar si unul dintre cele mai controversate in cercurile constiente de importanta sanatatii. Citeste in continuare de ce painea nu este cea mai sanatoasa alegere pentru organismul tau si cum iti atrage acesta atentia ca ar fi cazul sa renunti la ea.

Pierdere inexplicabila in greutate, carenta de fier si dureri abdominale sunt cateva dintre simptomele intolerantei la gluten, o proteina care se gaseste in boabele de grau, orz si secara si da consistenta painii, supelor si sosurilor.

Sensibilitatea la gluten cunoscuta si sub numele de celiachie este ereditara si necontagioasa si odata aparuta nu mai dispare niciodata.

Cele mai frecvente simptome ale intolerantei la gluten includ:

–         diareee cronica

–         pierde inexplicabila in greutate

–         balonare

–         dureri abdominale

–         deficienta de fier, acid folic sau vitamina B12

Potrivit unui studiu publicat in Annals of Internal Medicin, persoanele care au celiachie si nu evita glutenul au un risc crescut de limfom.

Limfomul este o forma de cancer care afecteaza sistemul circulator limfatic ce face parte din mecanismul natural de aparare al organismului. Acesta este constituit dintr-o retea de mici canale, vasele limfatice, prin ¬care circula anticorpii, celulele care distrug virusurile si bacteriile. In cazul aparitiei limfomului, are loc o inmultire exagerata a limfocitelor (care alcatuiesc limfa), care se acumuleaza atat la nivelul ganglio¬nilor, cat si la nivelul unor organe.

Permis si interzis in celiachie

Sunt permise urmatoarele alimente si cereale: hrisca, orez, porumb, cartofi, fasole, soia, mei, faina din nuci.

Urmatoarele ingrediente pot avea derivate de cereale interzise: sirop de orez brun, colorant caramel, dextrina derivata din porumb si grau, faina de cereale, malt sau aroma de malt, amidon alimentar modificat, arome naturale si artificiale, sos de soia.

Sursa: doctorulzilei.ro