Presa internationala, despre protestul de vineri al diasporei din Capitala: Romanii vor cere demisia guvernului de stanga si organizarea alegerilor anticipate!

766

Romanii care traiesc in strainatate se intorc acasa pentru a participa, vineri, la protestul antiguvernamental in care vor cere demisia guvernului de stanga si organizarea alegerilor anticipate, scrie Associated Press.

Romanii din diaspora vor organiza, vineri, un protest la Bucuresti nemultumiti de modul in care este guvernata Romania. Unii dintre cei aproximativ trei milioane de romani care traiesc in strainatate spun ca au plecat din cauza coruptiei, a salariilor scazute si a lipsei de oportunitati.

Sursa citata mai precizeaza ca mai multi protestatari s-au instalat inca de joi in fata Palatului Victoria. Pe fondul temerilor de violenta din partea manifestantilor, fortele de ordine au facut apel la o demonstratie pasnica.

Sosirea romanilor din diaspora a fost aplaudata si de cetatenii din vestul tarii. Participantii la manifestatii au afisat, pe masini, bannere cu mesaje anti-PSD, partidul aflat la guvernare.

Oficialii guvernamentali nu au comentat demonstratia programata pentru 10 august, jurnalistii AP subliniind ca premierul Viorica Dancila este in vacanta pana pe 17 august.

„De cand social-democratii au castigat alegerile in 2016, romanii au protestat de mai multe ori fata de masurile luate de Guvern de a impune legi care ar slabi lupta anticoruptie”, arata AP, amintind si de condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul angajarilor fictive.

Romanii care lucreaza in strainatate au trimis in tara, in 2017, aproximativ 4,6 miliarde de dolari, potrivit unui raport al Bancii Mondiale.

Materialul a fost preluat si de publicatiile The Washington Post, New York Times, BBC, LA Times si ABC News.