Presa internationala despre a doua zi de proteste, in Bucuresti si in tara: „Romanii protesteaza impotriva coruptiei guvernului”

726

Zeci de mii de romani au iesit in strada, pentru a doua zi la rand, protestand impotriva Guvernului Dancila, scrie presa internationala.

Mii de romani au protestat, sambata, in Piata Victoriei, la o zi dupa ce peste 440 de persoane au fost ranite in urma incidentelor dintre jandarmi si grupurile violente, scrie BBC News.

Publicatia britanica precizeaza ca demonstratia de sambata a fost una pasnica.

Protestatarii au scandat si au fluturat tricolorul si steagul Uniunii Europene, in fata Palatului Victoria, acelasi loc unde vineri protestul a degenerat in violenta, titreaza News Observer, citand Associated Press.

Protestatarii au avut vuvuzele si au proiectat pe cladirile din jur mai multe mesaje, printre care “Jos Guvernul”.

Vocile critice sustin ca Romania pierde teren in lupta impotriva coruptiei de la preluarea puterii de catre PSD, in 2016, mai adauga sursa citata.

“Romanii protesteaza impotriva coruptiei guvernului pentru a doua seara la rand”, titreaza Washington Post.

Materiale despre protestele din tara au aparut si in The Telegraph, Financial Times, Russia Today, Euronews si CBC.

Peste 25.000 de persoane s-au adunat, sambata seara, in Piata Victoriei pentru a manifesta impotriva Guvernului Dancila si a coalitiei PSD-ALDE. Protestul a venit la o zi de la violentele din Capitala, soldate cu 65 de raniti.

Vineri, aproximativ 50.000 de oameni au manifestat in Piata Victoriei din Capitala. Protestul a degenerat, astfel ca in cursul serii au avut loc mai multe ciocniri violente intre grupuri de protestatari, care au aruncat cu pietre si alte obiecte spre jandarmi, si fortele de ordine, care au folosit grenade, gaze lacrimogene si tunuri cu apa.

Printre cele 440 de persoane care au primit ingrijiri medicale au fost si copii si femei, iar in jur de 65 au ajuns la spital. Totodata, procurorii militari au deschis dosar penal privind interventia jandarmilor in Piata Victoriei.

Sursa: Protv