Povesta lui Rica, minorul agresat de un politist intr-un parc din Bucuresti! A fost primit de regina Suediei!

474

Rica, copilul agresat de un politist local in Parcul IOR din capitala a fost primit la inceputul acestui an de regina Suediei, in cadrul proiectului ”World’s Children’s Prize”.

Distins cu “World’s Children’s Prize”, pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferentari”, Valeriu Nicolae si Rica, dar si alti copii pe care i-a ajutat, au ajuns sa fie primiti de Regina Silvia a Suediei.

Povestea lui Rica a ajuns in atentia publicului dupa ce un politist local a fost filmat in timp ce loveste cu pumnul un adolescent de 15 ani legat cu catuse de un cos de gunoi.

Baiatul a fost prins in timp ce pescuia in lacul din zona impreuna cu fratele sau mai mare. Cei doi care provin dintr-o familie sarmana au fost dusi apoi si la sectie iar mama lor a fost amendata cu 500 de lei.

Cei doi frati de 15, respectiv 18 ani au fost prinsi in timp ce pescuiau in lacul IOR. Pentru ca acest lucru este interzis, politistii locali l-au tratat pe cel mai mic dintre ei ca pe un infractor periculos, i-au pus catuse si l-au legat de un cos de gunoi. Mai grav decat atat unul dintre barbatii in uniforma i-a aplicat o corectie fizica.

Povestea celor doi este una aparte. Au mers la pescuit tocmai pentru asa au reusit sa supravietuiasca de cand s-au nascut intr-un bordei din Delta Vacaresti. Fac parte dintr-o familie sarmana cu 9 copii.

Despre povestea celor doi frati, dar si despre vizita lui Rica in Suedia a scris si Simona Tivadar, medic specialist in diabet, nutritie si boli metabolice.

”Intamplarea face sa il cunosc pe Rica, unul dintre copiii batuti de domnul militian – dupa ce, in prealabil, l-a legat cu catuse de cosul de gunoi – pentru ca a pescuit in lacul din parcul IOR. Dincolo de indignarea mea ca nu l-a si gazat, cum se face intr-un stat civilizat, va spun ca bine i-a facut: copilul e un rasfatat al sortii, care nu a avut niciodata pantofi noi (sa il jeneze) sau haine noi (sa il intepe, sa-l zgirie). Un imbuibat care a ars-o hipsterian pa eco/bio/natural pana recent, locuind in Delta Vacaresti (fara apa curenta, caldura sau curent electric). O beizadea care da cu piciorul ori de cate ori se intoarce acasa, nu in usa de la bloc, fiindca ea nu exista, ci in seringile drogatilor din ghetoul Ferentari. si care consuma banii statului incapatinindu-se sa faca scoala. Un copil pe care Valeriu Nicolae l-a luat cu el in Suedia, sa primeasca felicitari direct de la Regina pentru ca supravietuieste demn intr-un mediu care ar sminti orice adult”, a scris ea.