Postarea virala a unei femei din Londra, despre vecinii ei romani: „Strainii astia bagaciosi care vin aici si repara garduri!”

330

In conditiile in care tensiunile intre straini si britanici cresc in urma Brexitului, postarea unei femei pompier din Londra despre vecinii ei romani a devenit virala pe Twitter.

„Aud deodata multe zgomote in fata casei mele. Se pare ca vecinii mei romani imi reparasera gardul, care cazuse cu ceva timp in urma. Si cand am vrut sa le dau bani sau bere in semn de recunostinta, mi-au spus ca e bine sa faci lucruri frumoase fara sa astepti nimic in schimb. Strainii astia bagaciosi care vin aici si repara garduri!”, a mai scris ea, ironic. Postarea a primit peste 100.000 de like-uri si are aproape 20.000 de retweeturi.

Ea a mai adaugat, ca raspuns la un comentariu: „Au refuzat sa primeasca, chiar daca am insistat. Cateodata, daca fortezi pe cineva sa accepte un dar, importanta acelui dar scade. Nu e intotdeauna cea mai buna idee. Ei pur si simplu n-au dorit nimic.”

De asemenea, tot ca raspuns la un comentariu xenofob, femeia a afirmat ca: „Deseori dai de oameni buni. Dar le arat recunostinta in special celor sufera de o reputatie proasta fara niciun motiv, fiindca ei au nevoie de aceasta mica atentie”.